UGENS PORTRÆT

Mød en af MSG’s fysik- og matematiklærere, Peter Muller.
Peter startede med at undervise på MSG tilbage i september 2015, få dage efter at havde afleveret sin Ph.d.-afhandling på DTU.

Det fedeste ved hans to fag er samspillet mellem den teoretiske verden og den barske fysiske virkelighed, og muligheden for at afprøve sin viden i laboratoriet. Som han selv siger: ”Matematik og fysik har begge et hardcore teoretisk element, hvor man får lov til at udlede nye ligninger og fysiske love i en teoretisk verden, hvor virkeligheden ikke forstyrrer det teoretisk smukke”.

De vigtigste faktorer for at få en god undervisning, er ifølge Peter at få eleverne på banen. Gennem fællesdiskussioner, forsøg, og undren, kan man forholde sig til, hvordan den nye viden kan anvendes i forskellige situationer, samt undersøge virkeligheden gennem masser af eksperimentelle forsøg.

Peters yndlingsemne i fysik er mekanik, som beskriver sammenhængen mellem kræfter og bevægelse. ”Det starter enkelt ud, men bliver hurtigt kompliceret at komme med en detaljeret beskrivelse og forklaring af”. I matematik er yndlingsemnet differentialligninger, som har stor anvendelig ift. at beskrive verden, særligt i fysik hvor mange fysiske love er formuleret som differentialligninger.

Peter bruger det meste af fritiden med familien og venner, eller udendørs omkring et bål med pinde og dåsecroissantdej. Til indendørshygge står den på brætspil, og gerne de komplicerede strategiske og komplekse spil. f.eks. Terraforming Mars, Agricola, eller Civilization.

Det mest stillede spørgsmål Peter får, er nok omkring hans højde, så her har i svaret…

”Lyset bevæger sig med ca. 300 tusind kilometer i sekundet, og det tager ca. 7 milliardtedele af et sekund for lyset af bevæge sig fra mine fødder til toppen af mit hoved. Do the math!”