Grundforløbet på STX

Fællessamling 2019 (2)

Grundforløbet på STX

Grundforløbet på MSG – din vej til en tryg start i gymnasiet

Først grundforløb, så studieretning

I det nye gymnasium skal du ikke vælge studieretning, før du starter. Du skal først vælge efter vores grundforløb, der varer tre måneder, og hvor du bliver klædt bedre på til at vælge rigtigt.

Det eneste, du skal huske at krydse af, når du tilmelder dig MSG, er dit andet fremmedsprog, (spansk eller fransk begynder, eller tysk eller fransk fortsætter) samt hvilket kreativt fag, du ønsker i 1.g: Musik, drama, billedkunst eller design og arkitektur.

Velkommen i studiegruppen

Når du starter på MSG, kommer du i en studiegruppe sammen med fem andre 1.g-elever. I får en lærer og en 2.- eller 3.g-elev tilknyttet. De hjælper jer til en god faglig start i gymnasiet. Sammen med studiegruppen går du i din grundforløbsklasse og til de fag, du skal følge i din grundforløbsklasse.

Intro-ugen

Første uge er en ryste-sammen-uge. Du lærer studiegruppen, grundforløbsklassen og skolen godt at kende. Ugen afsluttes med en introtur på to dage.

Fagene begynder

Efter introugen begynder fagene. Sammen med din grundforløbsklasse har du dansk, samfundsfag, engelsk, matematik, naturvidenskabeligt grundforløb, almen sprogforståelse og idræt. Desuden har du dit kreative fag, som kan være på tværs af holdene.

Hvilken studieretning?

I løbet af grundforløbet får du også mere viden om de forskellige studieretninger og sprogfag, og du får en bedre fornemmelse af, hvad de forskellige fag i gymnasiet kræver.

Afklaringssamtale

Sidst i grundforløbet hjælper vi dig med at vælge den studieretning, der passer dig bedst. Det sker gennem samtaler med din studievejleder og faglærer. Her taler I både om din faglige forståelse og interesser, om de prøver du har haft i grundforløbet, og om de videregående uddannelser, du drømmer om.

Studieretninger og valgfag

Efter at have gennemført en afklaringssamtale, skal eleven afgive sit endelige valg af studieretning fredag i uge 40, så arbejdet med at fordele elever på studieretninger kan begynde.
Grundforløbet fortsætter frem til fredag i uge 44 og i uge 45 begynder 1.g eleverne i deres nye studieretningsklasser.

Du kan læse mere om vores studieretninger og valgfag i studieretningsfolderen:

Studieretningsfolder