Årgangen sætter sit spor

Årgang 2022 Haslev

Årgangen sætter sit spor

På MSG har vi hvert år til dimissionen på begge afdelinger en præsentation af et særligt kunstværk, der knytter sig til den pågældende årgang, der dimitterer. Denne MSG tradition har derfor fået titlen ‘Årgangen sætter sit spor’.

Hvert værk bliver lavet af en kunstner, der i samarbejde med et kunstudvalg af elever og lærere på MSG snakker om, hvilke temaer, de synes, der kendetegner deres årgang og som skal tænkes ind i værket. Det kan være et billede, en lydoplevelse eller noget helt tredje.

Her nedenfor kan du se og høre om værkerne fra de seneste år.

Årgangens værker 2023

Årets værk 2023 på MSG Ringsted er et maleri med iturevne bagsider som baggrund lavet af kunster, Johanne Pi. Maleriet hænger nu i kantinen i Ringsted og i filmen nedenfor kan du se Johanne Pi i samtale med elev fra 3.g, Line Blum.

Årets værk 2023 på MSG Haslev er fire granitsten med ord, der har betydet noget for årgangen. Stenene er nu sat ind i trappen i skolegården på MSG Haslev. Ordene er: Viljestyrke, Kærlighed, Coronageneration, Udvikling, Venskaber på tværs, Amicita, Kammeratskab og Optur. Nedenfor kan du se stenene på billeder.

Årgangens værker 2022

Årets værk 2022 på MSG Ringsted er et maleri med en abe og en tiger lavet af kunster, Maria Lau Krogh. Maleriet hænger nu i kantinen i Ringsted og på billedet nedenfor kan du se, da maleriet afsløres af nogle af studenterne.

Årets værk 2022 på MSG Haslev er et stort graffiti street art billede lavet af kunstner, William Hjorth. I filmen nedenfor kan du høre studenter, der præsenterer billedet samt møde William, der sætter ord på nogle af tankerne bag værket.

Årgangens værker 2021

Årets værk 2021 på MSG Ringsted er to værker, som eleverne har valgt titlen på – henholdsvis ”My Demon and I” og ”Lemon. Værkerne er lavet af kunstner, Simon Vestford. Værkerne består af håndskåret papirkunst i lag uden brug af lim eller tape. Det er kun rammerne, der holder papiret og værkerne sammen. Med inspiration fra haute couture fotografi og Europæisk ekspressionisme og impressionisme skaber Simon værker, som bryder med den traditionelle definition af papirkunst ved nærmest at bruge papiret som maling. På billedet nedenfor ser du studenter, der afslører værkerne, som nu hænger i kantinen i Ringsted.

Årets værk 2021 på MSG Haslev er et musikalsk værk, som er lavet af sangskriver og musiker, Anders Graae. Nedenfor kan du høre Anders fortælle om tankerne bag værket og processen, som han har haft i samarbejde med eleverne. Derudover kan du høre selve værket, der ligger som en lydfil under videoen med Anders.

Årgangens værker 2020

Årets værk 2020 på MSG Ringsted er to tekstilværker, henholdsvis ’Vejen Frem’ og ’Rundt i Cirkler’ lavet af kunstner Charlotte Bergstrøm, der er uddannet tekstilformidler på Håndarbejdets Fremme, og som udtrykker sig smukt og detaljeret i stof og med tråd som var det skabt med pensel på lærred.

Udgangspunktet har været ønsket fra eleverne om et figurativt værk med klare studenterreferencer og et abstrakt værk med en mere skjult, men stadig genkendelig, reference til Corona.
Charlotte har også syet en række ord ind i værkerne, som Cathrine, Hannah og Mathilde fra 3.z, som har været en del af kunstudvalget på MSG, har sendt til hende; ord som de forbinder med det liv, de har levet som studerende på MSG Ringsted de seneste tre år.

Om værket ’Vejen Frem’ siger Charlotte Bergstrøm:
”Man ser to unge studenter, der er på vej ud i verden, som ligger åben foran dem. Den røde valmuemark er et symbol på de unge mennesker, der nu er vokset op og står side om side. De røde blomster er derudover en lille kommentar til Coronakrisen, som de unge mennesker nu hæver sig op over og vender ryggen, så de i stedet kan se fremad”.
Om værket ’Rundt i Cirkler’ siger Charlotte Bergstrøm:
”Alt foregår i cirkler, og især de unge mennesker lever deres liv i cirkler. Venner, familie og studiekammerater. Cirkler af social karakter, cirkler af læring; cirkler der lapper ind over hinanden i deres eget sindrige system. Som alt andet er disse i konstant bevægelse, og cirklerne bliver nu flettet ind i hinanden, intet står stille – det er kaos og kosmos på en og samme tid”.

Værkerne hænger nu til venstre for den store trappe i Ringsted.

Årets værk 2020 på MSG Haslev er lavet af glaskunstner, Mette Enøe. Nedenfor kan du høre Mette fortælle om, hvordan hun i glaskunstværket har transformeret de symboler og udtryk, som eleverne på MSG Haslev har haft i forhold til, hvad der kendetegner deres årgang.

Glaskunstværket er sat op midt i skolegården i Haslev.