IT på MSG 

DSC_1007

IT på MSG

Din bærbare computer bliver dit vigtigste arbejdsredskab kun overgået af din hjerne, som naturligvis er på førstepladsen.

Du skal hver dag tjekke Lectio, som er skolens fælles platform. Her finder du dit skema og eventuelle skemaændringer. Det er også i Lectio du ser hvad dine lektier er til hver undervisningstime, og det er her du afleverer dine opgaver og får informationer fra skolen. Du får besked om bøger du skal aflevere og du kan kontakte alle ansatte og elever på skolen.
Du kan også bruge Lectio via telefonen, men der er bedre overblik med computeren.

En stor del af dit skolearbejde foregår via computeren, på for eksempel OneNote, Lectio, Teams og Class Notebook.
Her ligger meget af det materiale du skal bruge i undervisningen som arbejdsspørgsmål, dokumenter, links eller indscannet materiale, som din lærer har lagt til dig.

Du kommer til at bruge computeren hver dag. I de naturvidenskabelige fag kan det være at du skal lave eksperimenter med tilhørende dataopsamling på computer. I sprogundervisningen kan det være hele grammatikken eller ordbøgerne du finder på nettet og i samfundsfag skal du måske ind og finde statistikker til at underbygge dit emne. I matematik skal du anvende et matematikprogram, som al matematikundervisning foregår i. Det er også i det program du laver hjemmeopgaver og til sin tid eksamensopgaver.

Office og internet

Alle elever kan hente en gratis Officepakke til Mac eller Windows.

Skolen har trådløst netværk, og vi giver adgang til en lang række ressourcer på nettet. Det er fx online ordbøger, online leksika, datasamlinger, artikelsamlinger samt webprint hvor du kan printe på skolens kopimaskiner/printere.

UNI-login

Når du starter på skolen, skal du bruge dit UNI-login på skolens netværk, for at kunne kopiere og printe samt for at kunne komme på de eksterne ressourcer skolen stiller til rådighed på nettet.

Din computer skal opfylde nogle krav for at være god nok til din undervisning:

Den skal have trådløst netkort til n-standard og ac-standard. Vi understøtter ikke længere de gamle a/b/g-standarder.

Den skal have styresystem Windows 10 (krav) eller for Mac-brugere nyere udgave af OSX. Vi understøtter af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager ikke længere gamle Windows udgaver, Crome Book samt ældre udgaver af Mac-styresystemer.

Den skal have lang batteritid, og ikke være alt for stor. Vi anbefaler en skærmstørrelse på 11-15 tommer.

Det skal være en ’rigtig’ computer. Du kan ikke nøjes med en tablet, fordi en række af de programmer og ressourcer vi bruger ikke kan afvikles på tablets. Dette gælder også Windows-tablets med Windows RT-S.

Introduktion

I introugen får du introduktion til skolens it-systemer, og kommer på det trådløse netværk.

Her er der hjælp at hente

Kenneth er skolens IT-administrator, og han er på én af skolerne hver dag, og ellers kan du skrive besked til ham i Lectio på zKRV.