IT på MSG 

DSC_1007

IT på MSG

På MSG forventer vi, at du har en bærbar computer med i undervisningen hver dag. Din bærbare computer bliver nemlig dit vigtigste arbejdsredskab i din læring og i dit skoleliv

Lectio

Du skal hver dag tjekke Lectio, som er skolens fælles platform. Her finder du dit skema og eventuelle skemaændringer. Det er i Lectio, du ser dine lektier til hver undervisningstime. Det er også her, du afleverer dine skriftlige opgaver og får informationer fra skolen, f.eks. hvis der er bøger, du skal aflevere.
I Lectio kan du kontakte alle ansatte og elever på skolen.
Du kan godt bruge Lectio via din telefon, men der er bedre overblik med computeren.

Skolearbejde

En stor del af dit skolearbejde foregår via computeren, f.eks. via OneNote, Lectio, Teams og Class Notebook.
Her ligger meget af det materiale, du skal bruge i undervisningen som arbejdsspørgsmål, dokumenter, links eller indscannet materiale, som din lærer har lagt til dig.

Du kommer til at bruge computeren hver dag.
I de naturvidenskabelige fag kan det være, at du skal lave eksperimenter med tilhørende dataopsamling på computer.
I matematik skal du anvende et matematikprogram, som al matematikundervisning foregår i. Det er også i det program, du laver hjemmeopgaver og til sin tid eksamensopgaver.
I sprogundervisningen kan det være hele grammatikken eller ordbøgerne, du finder på nettet.
I samfundsfag skal du måske ind og finde statistikker til at underbygge dit emne.

IT-regler

Skolens retningslinjer for IT-adfærd er lavet med udgangspunkt i skolens overordnede Studie- og ordensregler og lovgivningen på området. De kan læses her på side 3:
Studie og ordensregler

Office, internet og print

Alle elever kan hente en gratis Office pakke til Mac eller Windows.
Her er en guide til, hvordan du kan downloade en Office pakke:
Office-pakke-download 2023

Skolen har trådløst netværk, og vi giver adgang til en lang række ressourcer på nettet. Det er f.eks. online ordbøger, online leksika, datasamlinger, artikelsamlinger samt webprint hvor du kan printe på skolens kopimaskiner/printere.
Her er en vejledning, hvordan du kan printe på skolen:
Vejledning til print

Login

Når du starter på skolen, skal du bruge ‘Lokalt login’ på skolens netværk for at kunne kopiere og printe samt for at få adgang til de eksterne ressourcer, skolen stiller til rådighed på nettet.
Vejledning: Sådan logger du på med Lokalt login (Lokal IdP)

Krav til din computer 

Den skal have trådløst netkort til n-standard og ac-standard. Vi understøtter ikke længere de gamle a/b/g-standarder.

Den skal have styresystem Windows 10 (anbefalet) eller for Mac-brugere nyere udgave af OSX. Vi understøtter af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager ikke længere gamle Windows udgaver, Crome Book samt ældre udgaver af Mac-styresystemer.

Den skal have lang batteritid og ikke være alt for stor. Vi anbefaler en skærmstørrelse på 13-15 tommer.

Det skal være en ’rigtig’ computer. Du kan ikke nøjes med en tablet, fordi en række af de programmer og ressourcer, vi bruger, ikke kan afvikles på tablets. Dette gælder også Windows-tablets med Windows RT-S.

Du skal selv købe og installere de almindelige programmer til daglig brug, mens vi stiller nyere Office pakke samt fagspecifikke programmer til rådighed, så længe man er elev på skolen.

Introduktion

I introugen får du introduktion til skolens IT-systemer, og du kommer på det trådløse netværk.

Her er der hjælp at hente

Kenneth er skolens IT-administrator, og han er på én af afdelingerne hver dag, og ellers kan du skrive besked til ham i Lectio på zKRV.