Mindeord om Knud Jepsen

En stjernekigger har forladt gymnasiesektoren.

Knud Jepsen, tidligere vicerektor på Midtsjællands Gymnasium (tidl. Haslev Gymnasium) er afgået ved døden den 26. november 2023.

Alle, som kendte Knud på gymnasiet, vil tænke tilbage på ham som et meget respektfuldt og dedikeret menneske, som brændte for skolen og skolens ansatte og elever gennem hele sit lange arbejdsliv. 

Knud blev student fra Haslev Gymnasium i 1959 og begyndte som lærer i 1964 på Haslev Gymnasium. Han underviste i fysik, astronomi, kemi og matematik. Han var vicerektor i perioden 1971-2014 og sluttede sit lange gymnasieliv af med at undervise et år, før han gik på pension i 2015.

Knud var vicerektor i over 40 år og var ansvarlig for at gennemføre en række gymnasiereformer og forandringer i den periode. Hver gang var Knud klar til at finde løsninger og nye strukturer til gavn for gymnasiets ansatte og elever. Man var aldrig i tvivl om, at hans hjerte bankede for gymnasiet i Haslev.  

Når Knud underviste, var det med stor tålmodighed og lysten til at få eleverne med ind i spændende faglige universer. Knud fik bl.a. introduceret astronomi som fag i det almene gymnasium, og mange elever har nydt godt af hans enorme viden på dette område. Knud skabte planetstien i gymnasiets park og viste utallige folkeskole-, og gymnasieelever rundt på stien og fortalte med stor entusiasme om stjernehimlen. 

Knud fortsatte heldigvis med at komme på gymnasiet efter sin pension og hjalp og inspirerede de unge fysiklærere ud i det eksperimentelle arbejde i fysik.

Uanset hvornår man spurgte Knud om hjælp, så svarede han: ”Ja selvfølgelig – hvornår har du tid til, at jeg hjælper dig?”

Vi vil mindes Knud og kigge ekstra grundigt på stjernehimlen i aften og sende ham en varm tak for hans store engagement på Midtsjællands Gymnasium (tidl. Haslev Gymnasium).

Vi har mistet et af skolens fyrtårne, og vi ærer hans minde.

Lene Eilertsen
Rektor