Debatmøde med statsministeren

Hvad er regeringens holdning til at bevare de mindre gymnasier som MSG, så de ikke lukker, når de netop har sløjfet en tilskudsordning på 500.000 til de små gymnasier? Dette spørgsmål stillede samfundsfagslærer, Pil Fagerberg, på vegne af MSG, statsminister Mette Frederiksen til debatmødet i Ringsted Kongrescenter, som Sjællandske havde inviteret til torsdag den 16. november.

Mette Frederiksen pointerede, at regeringen fortsat ønsker mange gymnasier – også de lokale. De er ikke interesserede i kun at have få store gymnasier. Så trods den fjernede tilskudsordning er det ikke regeringens ønske at lukke små gymnasier.

I forhold til mistrivsel blandt unge argumenterede Mette Frederiksen for, at noget af det vigtigste er relationen indbyrdes mellem mennesker. Voksne skal blive bedre til at opdage begyndende mistrivsel, unge skal snakke med andre unge, og børn og unges robusthed skal styrkes, da man ikke kan undgå, at livet indimellem er svært.

Mette Frederiksen gav desuden udtryk for et ønske om at mindske skærmforbrug i institutioner og skoler og få mere leg og fysiske bøger ind.

Der blev taget mange andre store emner op til debatmødet – både i forhold til sundhedspolitik, den grønne omstilling, landbrug og udenrigspolitik – herunder konflikten mellem Gaza og Israel.

På de to billeder nedenfor kan du se samfundsfagslærer Pil med nogle af sine samfundsfagselever samt Pil, der stiller sit spørgsmål til Mette Frederiksen.