Folkeskolesamarbejde med Ringsted og Haslev kommune

Talentklasser/hold

brobygning link 1Talentfulde elever fra grundskolernes 9. og 10. klasse i Faxe og Ringsted kommune får mulighed for at komme på besøg og se, hvordan de naturvidenskabelige fag arbejder.

Grundskolerne udvælger eleverne, som igennem 5 dage (en skoleuge) eller 8 eftermiddage udfordres både fagligt og socialt. Eleverne skal i grupper arbejde med naturvidenskabelige problemstillinger, hvortil der er knyttet teori, forskellige forsøg samt analyse af data.

Eleverne får rig mulighed for at opleve vores dygtige og engagerede naturfagslærere på slap line og undervejs vil nogle af skolens 2.g-elever tage sig godt af grundskoleeleverne.

Brobygning med 9. og 10. klasse

Ud over brobygning på 8. klassetrin har vi på MSG valgt at udvide vores samarbejde til også at gælde 9.klassetrin, her skal nævnes nogle af vores projekter:

Projektforløb med særligt tema

Molekylær brobygning 2Udvalgte elever fra overbygningsskolerne besøger MSG over flere dage. Projektforløbet forløber som oftest med introduktionsdage på folkeskolen, hvor gymnasiets lærere medvirker i den undervisning, som folkeskolen står for, efterfulgt af nogle dage på gymnasiet hvor rollerne er byttet om samt slutteligt tid til produktfremvisning (afrapportering).

8-ugers valgfag

I 2013/14 arbejdes der på muligheden for at vores skole udbyder 8 ugers valgfag til elever fra nogle udvalgte grundskoler

Introduktionsforløb i 8. klasse

Alle 8.klasses elever tilbydes gennem deres folkeskole et introduktionsforløb til gymnasiale uddannelse på 2 eller 3 dage. Eleverne introduceres til hvad det vil sige at tage en gymnasial uddannelse; de snuser lidt til 2-3 fag samt møder nuværende  gymnasieelever i 1g-2g.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin