STX

- en almen og studieforberedende gymnasial ungdomsuddannelse

STX er en almendannende og studieforberedende gymnasial ungdomnsuddannelse. Stx giver dig rammerne for faglig dygtiggørelse og personlig udvikling samt gøre dig parat til at tage en lang eller mellemlang videregående uddannelse.

På stx vil du komme til arbejde med fag og problemstillinger fra alle hovedområder: naturvidenskab, samfundsvidenskab, humanistiske og kreative fag. Du vil også skulle arbejde tværfagligt mellem fag og hovedområder.

Hvordan din studentereksamen er tonet afhænger af dit valg af studieretning og individuelle valgfag. Alt det kan du læse mere om i vores studieretningspjece. 

På stx arbejder vi både mundtligt og skriftligt. Der vil dagligt være lektier til de enkelte undervisningsmoduler (3-5 om dagen) samt jævnlige skriftlige afleveringer i en række fag.

Herudover laver man i løbet af de 3 år endvidere nogle selvstændige projekter og større skriftlige opgaver.

Sådan sættes din studentereksamen sammen

I gymnasiet kan man have fag på A-, B- eller C-niveau, hvor A er det højeste.

Alle har dansk og historie på A-niveau, og alle har engelsk på minimum B-niveau. Desuden har du en række fag som fx matematik, idræt og samfundsfag på minimum C-niveau.

Hvilke andre fag, du har på A-niveau, bestemmes blandt andet af den studieretning, du vælger. Har du en sproglig studieretning, har du fx altid engelsk på A-niveau. Med til hver studieretning hører også nogle bestemte fag på B-niveau, som uddyber og udbygger indholdet i studieretningen.

Dertil kommer valgfagene, som du selv vælger. Det kan fx være kreative fag som billedkunst eller musik, men det kan også være fx fysik eller sprog. Du kan også bruge valgfag til at hæve niveauet i fag, du allerede har.

Din færdige "pakke" til studentereksamen skal altid bestå af mindst fire A-niveau-fag og et antal fag på B-niveau og C-niveau, alt afhængig af den studieretning du vælger.

Grundforløbet på MSG – din vej til en tryg start i gymnasiet

Først grundforløb, så studieretning

I det nye gymnasium skal du ikke vælge studieretning, før du starter. Du skal først vælge efter vores grundforløb, der varer tre måneder, og hvor du bliver klædt bedre på til at vælge rigtigt.

Det eneste, du skal huske at krydse af, når du tilmelder dig MSG, er dit andet fremmedsprog, (spansk eller fransk begynder, eller tysk eller fransk fortsætter) samt hvilket kreativt fag, du ønsker i 1.g: Musik, drama, billedkunst eller design og arkitektur.

Velkommen i studiegruppen

Når du starter på MSG, kommer du i en studiegruppe sammen med fem andre 1.g-elever. I får en lærer og en 2.- eller 3.g-elev tilknyttet. De hjælper jer til en god faglig start i gymnasiet. Sammen med studiegruppen går du i din grundforløbsklasse og til de fag, du skal følge i din grundforløbsklasse.

Intro-ugen

Første uge er en ryste-sammen-uge. Du lærer studiegruppen, grundforløbsklassen og skolen godt at kende. Ugen afsluttes med en introtur på to dage.

Fagene begynder

Efter introugen begynder fagene. Sammen med din grundforløbsklasse har du dansk, samfundsfag, engelsk, matematik, naturvidenskabeligt grundforløb, almen sprogforståelse og idræt. Desuden har du dit kreative fag, som kan være på tværs af holdene.

Hvilken studieretning?

I løbet af grundforløbet får du også mere viden om de forskellige studieretninger og sprogfag, og du får en bedre fornemmelse af, hvad de forskellige fag i gymnasiet kræver.

Afklaringssamtale

Sidst i grundforløbet hjælper vi dig med at vælge den studieretning, der passer dig bedst. Det sker gennem samtaler med din studievejleder og faglærer. Her taler I både om din faglige forståelse og interesser, om de prøver du har haft i grundforløbet, og om de videregående uddannelser, du drømmer om.

Studieretninger og valgfag

Efter tre måneders grundforløb vælger du studieretning, og du starter i din studieretningsklasse og på sproghold. I en studieretning skal du have fire fag på A-niveau samt en række fag på B- og C-niveau.

Du kan læse mere om vores studieretninger og valgfag i studieretningsfolderen.

Link til Studieretningsfolder

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin