At rejse er at smage! - med CED+ i Frankrig

Fødevaremarked 360 px

Hvor tager man hen, når man skal arbejde med mad i en hel uge? Til Frankrig, selvfølgelig. I hvert fald hvis man er én af de 10 heldige 1.g’ere fra MSG, som er med i årets CED+ projekt. CED+ er et samarbejde mellem danske MSG, et fransk gymnasium i Clisson, et tjekkisk gymnasium i Kutna Hora og et engelsk gymnasium i Lincoln.


10 gymnasieelever fra hvert land er lige nu samlet i Clisson i det fælles projekt ”Food for Thought”, hvor de i en uge arbejder sammen omkring forskellige aspekter omkring mad og spisning. Tirsdag var eleverne for eksempel på fødevaremarked i Nantes, hvor de smagte på nogle af de flere end 300 forskellige oste, der findes i Frankrig. Senere samme dag var de på besøg på den lokale kokke- og tjenerskole, hvor de blev beværtet på ægte fransk manér (se billederne af retterne nedenfor).

CED elever 2 360 pxVejret byder på dejlig sol, det er begyndende forår, og kameliaerne står i fuldt flor området, som ligger på den sydlige side af Bretagne.

Ugen igennem er der planlagt en blanding af ekskursioner, foredrag og workshops, hvor eleverne blandt andet skal arbejde med at konstruere en app om emnet. De kommer også til at prøve hvordan franske gymnasielever spiser i en helt almindelig frokostpause: Med tre-retters menu, lavet af gymnasiets egne kokke.

ced mad 1 200 pxDe franske kokke kommer også på en udfordring, fordi ced mad 3 200 pxde en af de andre dage skal prøve at lave typiske danske, tjekkiske og engelske retter, som eleverne fra de tre lande i forvejen har indsendt opskrifter på.

CED+ eleverne skal også arbejde med data om unges mad og spisevaner, som er samlet sammen via spørgeskemaer hos 1.g-eleverne på de fire landes gymnasier – også her på MSG. Vores elever har desuden forberedt sig hjemmefra, både mht app'en og ved fx. at lave en plakat omkring emnet.

ced mad 4 200 px

CED+ er støttet af EU via Erasmus+ programmet og kører på skift mellem de fire lande. Sidste år var eleverne på MSG Haslev, hvor emnet var alkohol, rygning og narko blandt unge, og i 2016 var de i Kutna Hora i Tjekkiet med sundhed og motion som tema. Hver gang bor gymnasieeleverne privat hos eleverne fra værtslandet, så der er også kulturudveksling og én på opleveren på den front.


Normalt kan alle MSG-elever søge om at komme med blandt de 10 heldige, men i år er der kun 1.g-elever med, fordi projektet ligger samtidig med 2.g’ernes studierejser og 3.g’ernes terminsprøver.

A Day of Food 360 pxDu kan læse mere om CED+ på hjemmesiden her:

Du kan også læse det fulde program for ugen og blive rigtig misundelig her:

Der bliver også tid til lidt turisme, fx torsdag, hvor de franske værter tager vores elever ud til Passage du Gois, hvor de skal holde picinic, mens de ser hvordan tidevandet langsomt oversvømmer den berømte vej. I timelapse ser det sådan her ud:
PASSAGE DU GOIS

 

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin