Videre med HF

Anette Nielsen tog HF på MSG Haslev

Anette Nielsen (billedet tv) og Sofie Amalie Winckler tog begge HF-eksamen fra MSG Haslev i 2014. I dag er de i fuld gang med at læse videre. Anette læser til professionsbachelor i ernæring og sundhed på UCSJ i Sorø, mens Sofie læser til bachelor i psykologi pædagogik på RUC og fortsætter efter sommer på kandidatuddannelsen.

Anette Nielsen synes selv, at hun var en lidt atypisk elev i deres HF-klasse.

- Jeg var 29 år, da jeg startede, jeg havde et barn og jeg havde også allerede en butiksuddannelse, fortæller Anette, der allerede inden hun begyndte vidste, hvad hun skulle bruge sin HF-uddannelse til, og derfor også var en meget motiveret elev. Som mor måtte hun imidlertid også lære, hvordan man benhårdt planlægger sin tid, når der både skal passes barn, laves lektier og tjenes penge.

- En af de ting, jeg har taget med mig fra HF, var at jeg fik lært mig selv at arbejde med stoffet også når jeg ikke havde lyst, for jeg skulle jo kunne det for at komme videre, siger hun.

Anettes nuværende studie er et online-studie, hvor man laver det meste hjemmefra, og her har hun haft stor glæde af den selvdisciplin, hun fik indøvet på sit HF-studie.

Sofie Amalie Winckler HFSofies HF-historie handler om, at selv om tingene måske ikke lykkes i første forsøg, så kan det sagtens gå rigtig godt i anden omgang.

- Jeg læste først to år på STX, men det gik ikke. Jeg lavede nok for meget fest og alt for lidt faglighed. Så da gymnasiet kom og foreslog mig at begynde på en frisk på HF i stedet, sagde jeg ja tak, sige Sofie.

- For mig blev det meget motiverende, at man på HF ikke får årskarakter, men til gengæld skal op til eksamen i alle fag. Man er selv 100 procent ansvarlig for at få lært tingene, og den rutine har jeg kunnet trække meget på her på RUC.

HF linkMidtsjællands Gymnasiums HF-klasser holder til på vores afdeling i Haslev. HF er en god adgangsbillet til de mellemlange videregående uddannelse som Anettes, eller fx folkeskolelærer, sygeplejerske, fysioterapeut eller politibetjent.

Overvejer du imidlertid at fortsætte til en længere videregående uddannelse på et universitet ligesom fx Sofie, skal du være opmærksom på, at der efter den nye gymnasiereform fremover kræves et særligt, ekstra HF-år for at få adgang til de lange uddannelser. Ved du allerede nu, at du gerne vil tage en universitetsuddannelse, bør du derfor overveje at tage STX på MSG i stedet.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin