MSG-hold i finalen i årets Drughunter

Tre elever fra MSG Haslevs 3.g-biotekhold kom i finalen, da de i sidste uge deltog i den såkaldte Drughunter-konkurrence, som hvert år arrangeres af medicinalvirksomheden Lundbeck.

- Desværre blev det ikke MSG Haslev, der vandt, men en gruppe fra Rysensteen Gymnasium, der havde lavet en meget flot poster med fokus på deres forslag til et nyt lægemiddel, fortæller biotek-lærer Anja Christensen, som sammen med lærer Heidi Eriksen havde meldt deres biotek-hold til konkurrencen.

Helena Lohmann, Rebecca Kilburn og Christina Saxnæs Søndergaard – alle fra 3.a - havde valgt at arbejde med depression i deres gruppe, og det var dem, der endte med at blive valgt til at repræsentere MSG Haslev.

Opgaven til drughunter-dysten blev stillet af Lundbeck i december, og gruppen har både arbejdet i og uden for timerne med at lave deres besvarelse. Kravet er, at man skal lave både en videnskabelig poster og en mundtlig præsentation.

- De skulle vælge en psykisk eller neurologisk sygdom og blandt andet komme med deres eget forslag til en fremtidig behandling af sygdommen, forklarer Anja Christensen.

Konkurrencen mellem de udvalgte projekter blev anholdt hos Lundbeck i København, hvor alle deltagere skulle lave deres præsentationer. De bedste gik derefter videre til finalen senere på dagen.

- Det har været et spændende forløb, hvor eleverne har fået lov til at fordybe sig i et selvvalgt emne, og det var en stor oplevelse at være med til selve finalen inde på Lundbeck, der var krydret med foredrag, DTU science show og endda en tryllekunstner, siger Anja Christensen.

Helena Lohmann har optaget og redigeret en video om hendes gruppes dag på drughunter-konkurrencen. Se den!

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin