Koncentration på tysk

Talent-Tysk på MSG RingstedTalent-Tysk på MSG RingstedKaffepausen er begyndt for fem minutter siden, de to lærere er holdt op med at tale, men Caroline Cecilie Olsen og Michelle Halevi sidder stadig dybt optaget i en diskussion om hvorvidt nogle bestemte tyske ord skal stå i nominativ eller dativ.

- I en almindelig klasse ville folk bare stoppe, fordi der var pause, og bare glemme det hele. Men ikke her. Det er fedt. Der er et virkelig godt miljø her, og man mærker, at alle er her, fordi de er interesserede i tysk og gerne vil lære noget, siger Michelle, som til daglig går i 2. g på Kalundborg Gymnasium.

Vi er til Talent-Tysk. 12 elever fra forskellige sjællandske gymnasier deltager sammen i tre heldags-arrangementer, samt en afsluttende tur til Hamborg til maj. Arrangementet i dag, som foregår på MSG Ringsted, er nummer to rækken.

Michelle Halevi midten og Caroline Cecilie Olsen thMichelle Halevi (i midten) og Caroline Cecilie Olsen (th)- Jeg er enig med Michelle. Vi er på meget forskelligt niveau her på holdet, men alle vil gerne lære mere tysk, og det gør at man alle sammen får meget ud af det, siger Caroline, der går i 2.w på MSG Ringsted og er den ene af tre deltagende elever fra MSG.

Der tales stort set kun tysk i lokalet. Dagen begyndte med, at eleverne hver holdt et forberedt oplæg på tysk om en turistattraktion i Danmark. Michelle fortalte fx om Skagen. Derefter kom en grammatik-battle, og det er den, de to piger stadig sidder og diskuterer, selv om de egentlig er færdige.

DSC 0726 lilleSenere på dagen står programmet blandt andet på en gennemgang og snak om kansler Angela Merkels nytårstale, og sprogøvelser i små grupper, hvor der skal diskuteres politiske temaer.
Poesi står der også på programmet, nemlig digteren Heinrich Heine, som har nær tilknytning til byen Hamborg, som eleverne skal tilbringe tre dage i til maj.

Michelle og Caroline synes det er guld værd, at man kan have dage, hvor man taler tysk næsten hele tiden. Det er helt afgørende for at lære et sprog, men det er svært at presse ind i en almindelig gymnasiehverdag, hvor alle de andre fag også kræver deres plads.

Koncentration- Men vi har heldigvis lige arbejdet med lommefilm i sprogfagene, og der har vi snakket rigtig meget tysk i min gruppe, siger Caroline.

Både Michelle og Caroline har tysk på B-niveau, men de satser begge på at kunne fortsætte på A-niveau næste år.

Talent-Tysk afvikles hvert år, og deltagerne udvælges både efter interesse og faglig kunne. I år kommer deltagerne fra Kalundborg, Høng, Stenhus, Odsherreds og Midtsjællands Gymnasium.

Du kan læse om en af vores tidligere deltagere i Talent-Tysk fra MSG her.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin