Innovation: MSG-Academy skal få forældre til at læse med deres små børn

DSC 0642 lilleHvordan kan vi gøre det mere attraktivt og spændende for børn og deres forældre at læse (mere) sammen? Den udfordring fik 25 elever fra MSGs talenthold, MSG Academy, stillet mandag morgen af Ringsted kommune. Med det samme summede lokalet af ideer, forslag og spørgsmål.

Ringsted Innovationsuge er nemlig gået i gang. 20 hold og klasser fra forskellige folkeskoler og ungdomsuddannelser rundt om i kommunen dyster mod hinanden om at være mest innovative, og de har frem til fredag til at komme med løsninger på de udfordringer, som de har fået fra for eksempel virksomheder.

Idé-fasen. Efterhånden som gymnasieelevernes  ideer sprudler frem bliver ruderne helt fyldt med små farvede sedler - lilleIdé-fasen. Efterhånden som gymnasieelevernes ideer sprudler frem bliver ruderne helt fyldt med små farvede sedlerUdfordringen til MSG Ringsteds hold er stillet, fordi gode læsefærdigheder er helt afgørende for ens chancer i livet. Men gode læsevaner bliver formet længe inden børnene kommer i skole, netop ved at forældre læser sammen med deres børn. Og det fungerer ikke godt nok i dag, har man konstateret hos Ringsted Kommune, som derfor rigtig gerne vil have nye indspark til løsninger.

Og det er en rigtig god udfordring, lyder det fra Dorthe Kofoed Kvetny, som er den ene af MSG Academys lærere.

- Vores elever får en god mulighed for at se, hvordan de kan bruge det, de lærer her på MSG Ringsted, ude i virkeligheden. De kan træne nogle af de innovationskompetencer, som er påkrævede i det moderne samfund, siger hun

Innovations-dysten er Ringsted Kommunes måde at deltage i Danmarks Vækst- og Iværk-sætteruge på. På fredag er der finaledag i Bengerdhallen, hvor alle de deltagende projekter vil blive bedømt af et dommerpanel bestående af borgmester Henrik Hvidesten, direktør André Thomsen, skoledirektør Henrik Harder og formanden for Ringsted Erhvervsfo-rum, Jeanette Jussing Amdal.

Alle de deltagende hold og klasser har derfor travlt. Og allerede mandag eftermiddag var MSGs elever gået fra idefase til undersøgelse og havde sendt hold ud for at interviewe børn i børnehaver om læsning. For at kunne lave om på virkeligheden, må man først kende den. Eller, som en af eleverne formulerer det: - Vi må vide, om de overhovedet får læst højt af deres forældre, og hvor meget. Måske er mange forældre slet ikke bevidste om, at det kan være et problem, at de ikke læser sammen med deres børn.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin