Rystet sammen i Salamanca

Salamanca er navnet på en by i det centrale Spanien, med nogenlunde samme antal indbyggere som Odense. Og så er Salamanca også det navn, der i en del år har stået på flybilletten, når nogle af MSG Haslevs spanskhold skulle afsted på studietur i 3.g. I år var ingen undtagelse. Du kan se med her, hvor Helena Lohmann Poulsen har interviewet sine holdkammerater om turen og klippet en video sammen.

- Jeg ville gerne lave en video, som især viser det fra elevernes synsvinkel: Hvad får de ud af turen, både fagligt og socialt. Hvad gør det for en klasse at være afsted på den måde?, siger Helena, der elsker at arbejde med videoredigering, og også gerne vil ind i den branche, når hun til sommer afslutter gymnasiet.

- Salamanca er et virkeligt godt sted til sådan en studietur. Bykulturen er sindsygt god, og vi var der under fiestaen. Salamanca har alting, men alligevel kan man finde rundt alle steder, og man møder tit de samme mennesker igen, siger hun.

Salamanca-holdet foran Los Domenicos som Columbus bla. besøgte før han drog afsted og opdagede Amerika lilleSalamanca-holdet foran Los Domenicos som Columbus bla. besøgte før han drog afsted og opdagede AmerikaFor mange af spansk-eleverne er turen det første sted, hvor de for alvor bliver kastet ud i omgivelser, hvor folk kun taler spansk, og hvor man derfor – heldigvis – er nødt til at få brugt de gloser, man har arbejdet med hjemme i klasseværelset.

MSGs spansklærere Marilyn Mollan Christiansen og Carmen Egido Mateos tilrettelægger altid turene med opgaver, der sikrer, at eleverne bliver nødt til at kaste sig ud i det. For eksempel blev de udstyret med et foto af et sted i byen, som de så skulle finde vej til, udelukkende ved at vise fotoet til forbipasserende og spørge om vej, på spansk. Hjemmefra havde de også forberedt små interviews, som skulle laves med folk på gaderne. Og videofilmes med mobiltelefoner. Og så skulle der selvfølgelig tales spansk, når de skulle bestille mad på restauranterne.

- At skulle interviewe fremmede mennesker på gaden var rigtig grænseoverskridende. Det sker på et sprog, som man ikke hundrede procent forstår, og når de kommer med modspørgsmål, kan man godt gå lidt i panik, fordi man ikke rigtig forstår, hvad de siger, siger Helena.

Salamanca har rystet spanskholdet godt sammen, synes hun.

- Vi havde det godt med hinanden i forvejen, men nu er det bare blevet endnu bedre. Og vi har fået nogle fælles minder at snakke om også, siger Helena.

Vil du se mere? Klik her for at se en video fra en af de tidligere års ture til Salamanca!

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin