Talent-Tysk, bitte!

Simone Nexø Rasmussen fra 3.y var fire dage i Hamborg med Talent-tyskSimone Nexø Rasmussen fra 3.y var fire dage i Hamborg med Talent-Tysk…bare jeg er så heldig at komme op i tysk til studentereksamen til sommer!

Sådan tænker Simone Nexø Rasmussen fra 3. y på MSG Ringsted. Simone har nemlig lige været i Hamborg i fire dage sammen med 14 andre elever fra forskellige sjællandske gymnasier. De har alle deltaget i Talent-tysk, som er et samarbejde mellem syv gymnasier, inklusive begge afdelinger af Midtsjællands Gymnasium.

- Det har været enormt godt. Jeg har fået nye venner, jeg har fået snakket en masse tysk, og jeg har fået udvidet mit sprog, både med ord og det grammatiske, siger Simone.

Simone har tysk på A-niveau. Men Talent-tysk er i princippet en mulighed for alle elever i tysk, som har evner og gå-på-mod til at kaste sig ud at blive dygtigere, forklarer tysk-lærer på MSG, Mona Heide Petersen, som var med som en af tre lærere på turen til Hamborg.

Fire friske tysktalenter i HamborgFire friske tysktalenter i HamborgForud for turen havde holdet haft to heldags-kurser, ét i Sorø og ét i Holbæk, fortæller Simone. Eleverne skulle fortælle om sig selv, løse opgaver, fremlægge og meget andet. Alt sammen på tysk.
- Vores lærer, som hed Burchardt, snakkede tysk hele tiden, så vi fik også snakket rigtig meget, siger hun.

Efter de to éndags-kurser gik rejsen sydpå med toget til Hamborg, hvor programmet bestod af en blanding af opgaver, besøg og oplevelse af seværdigheder.
- Vi fik blandt andet en opgave, hvor vi i grupper skulle finde ud af at komme med toget til en anden by, hvor vi skulle spørge nogle af indbyggerne om forskellige ting og tage fotos for at dokumentere det. Så man var nødt til at finde ud af at stå på egne ben og snakke tysk, siger hun.

Simone synes, at der var stor hjælpsomhed på holdet, hvor man supplerede ind med det, man kunne.
- Nogle af dem, der ikke var så gode til at snakke, var for eksempel gode til grammatik, og omvendt.

Simone er opflasket med lyden af tysk hjemmefra, fordi hendes forældre er selvstændige erhvervsdrivende med en del handel med tyske firmaer.
- Jeg kan godt lide lyden af tysk. Jeg synes, det er et smukt sprog. Men jeg har ikke lettere ved grammatikken end de andre, siger hun.

Talent-Tysk foregår hvert år, og Simone vil klart anbefale andre, som godt kan lide tysk, at søge ind på det.
- Det handler bare om at være åben og udadvendt, så går det fint, siger hun.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin