Finsk-Dansk MSG-teater på den barske måde

Dramalærer Torben Ibsgaard sammen med Elli Uotinen Janika Liitiainen Krista Riekkinen og Mirva Keckman lilleDramalærer Torben Ibsgaard sammen med Elli Uotinen Janika Liitiainen Krista Riekkinen og Mirva KeckmanI weekenden ankom 19 gymnasieelever fra Finland til Haslev, hvor de sammen med en stribe danske elever øver sig på forestillingen ”Urban Elements”, som har premiere på fredag den 20. november. Det er Midtsjællands Gymnasiums masterclass i drama, der ruller årets forestilling ud, og endnu en gang bliver det noget ud over det sædvanlige.

- Det er et meget større projekt end hvad vi er vant til fra vores gymnasium i Povoo, siger Elli Uotinen i en pause i prøverne på MSG Haslev.

Et dansk-finsk heavy metal-band, et klassisk kor, tre forskellige scene-locations, en ægte, indendørs birkeskov hos en nedlagt autoforhandler, udstrakt brug af elektronik, samt en rislende væg bestående af 1600 liter vand er nogle af de spektakulære elementer ved forestillingen.

- Det er meget anderledes og utrolig spændende, siger Mirva Keckman, der ligesom de øvrige finner skal spille sin rolle på engelsk, mens en del af de øvrige scener bliver på dansk.

Dansk-finsk MSG-heavy metal i øvelokalet lilleDansk-finsk MSG-heavy metal i øvelokalet- Det, at man spiller på et andet sprog end sit eget, gør det lettere at træde ud af sig selv, når man skal øve rollerne. Men replikkerne er selvfølgelig sværere at lære, siger Janika Liitiäinen.

Det er MSGs dramalærer Torben Ibsgaard, der har instrueret finnerne. Først ved sessions i Finland, dernæst via en skype-forbindelse, og nu atter ansigt til ansigt i Haslev. De to finske lærere, som er med, står blandt andet for instruktion af musikerne.

- Torben får virkelig én til at ville yde det allerbedste, man kan, siger Krista Riekkinen, der ligesom de tre andre piger er begejstret. - Det er ret barskt teaterstykke, og til at begynde med var det var svært at øve på, fordi karaktererne er så forskellige fra os selv.

Der er ikke lagt i brændeovnen til almindelig, nordisk familiehygge. Tværtimod går teaterforestillingen i clinch med barske, samfundsrelevante emner: Hvor langt vil vi strække os for penge? Hvor kort er der mellem kærlighed og forbrug? Kan man elske vold?

Scenografien er anderledes lilleScenografien er..... anderledesI forestillingen møder vi Mark, Lulu og Robbie, som spiser stjålne færdigretter og har et tresomt kærlighedsforhold, Gary, som sælger sig selv til ældre mænd og Brian, som driver lyssky og uhyre indbringende forretninger. På hver deres måde er de gået lidt itu. Nogle er afhængige af stoffer, andre af kærlighed, sex, penge og magt. Men det rå står ikke alene, for stykket er også krydret med både følsomme scener og en god portion sort humor.

Her på en regnvåd tirsdag er de fire finske piger vildt spændte på, hvordan det samlede teaterstykke kommer til at tage sig ud, når tæppet går på fredag.

Finnerne er indkvarteret privat hos de danske elever, og det er de også begejstrede for.
- Folk her er virkelig åbne, siger Elli Uotinen.

Projektet ”Urban Elements” er støttet af Nordisk Ministerråd og Faxe Kommune. Efter at forestillingen har spillet i Haslev, skal dele af den genopføres i Finland først i det nye år.

Forestillinger med offentlig adgang:

Fredag d. 20. november kl. 19:30/20-22
Lørdag d. 21. november kl. 16:30/17-19
Søndag d. 22. november kl. 16:30/17-19
Mandag d. 23. november kl. 19:30/20-22

Køb dine billetter her:

 

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin