Maskebal på Slottet - sådan gik det til

galla 17Årskaraktererne i 3.g er på trapperne, eksamen kommer lige om lidt, og før vi ved af det, flyver endnu et kuld elever med hvide huer på ud i den store verden. Men hov, træk lige vejret et øjeblik: Der er stadig tid til at mindes den store gallafest. Nedenfor kan du læse eleven Stines beretning om gallafesten anno 2014 på MSG Haslev – og om de mange forberedelser, der også hørte med.

Stine skriver:

Lige siden 1. g har jeg glædet mig til galla. Til at det endelig var min tur til at være fint klædt på og danse les lanciers foran forældre og de andre årgange...

galla 8...Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle være en af de klasserepræsentanter,
som skulle arrangere galla sammen med de øvrige repræsentanter og fire lærere.

Hurtigt blev vi enige om temaet: Maskebal på slottet. Det skulle være noget elegant, og noget der ikke var set før. Vores galla skulle være helt speciel.

Så blev vi delt ind i to grupper. Den ene stod for underholdning, ankomst, les lanciers og nomineringer, mens den anden gruppe stod for pynt, mad og invitationer.

galla 3Undervejs holdt vi en masse møder og fik aftaler på plads, samlede menu-forslag, stemte om det, lavede invitationer, sendte dem ud. Aftalte med musiker og inviterede borgmesteren. Men noget af det, der blev brugt allermest tid på, var galla-nomineringerne. I løbet af aftenen skulle 17 vindere findes i kategorier som Årets Hofnar og Årets Enevældige - for titlerne skulle naturligvis passe til temaet. Vinderne blev fundet ved at vi sendte et spørgeskema ud til alle afgangseleverne, der kunne nominere deres venner. Derefter blev endnu et skema sendt ud med de tre med flest stemmer i hver kategori. Og så blev der ellers brugt adskillige timer på at tælle stemmer sammen.

galla 7Nogle fra gallaudvalget filmede forskellige afgangselever, der fortalte, hvad de forskellige kategorier indeholdt. Alt dette blev klippet sammen, så videofilmen var helt perfekt til offentliggørelsen på gallaaftenen.

En mandag morgen mødtes hele gallaudvalget i billedkunstlokalet og lavede et våbenskjold per klasse, der skulle symbolisere klassen. Våbenskjoldene skal senere sættes på vognene, når vi skal køre vognkørsel efter dimission - til minde om en god gallaaften.

galla 1Fredag morgen på den store dag mødte jeg op på skolen med nogle andre fra udvalget og pyntede et af aftenens borde. Senere kom 2. g-spanskholdene for at tage over og gjorde et rigtig godt stykke arbejde.

Så var alle forberedelserne klaret, og jeg kunne tage hjem og gøre mig klar. Nogle havde brugt flere timer hos frisøren og fået sat flotte frisurer. Jeg nåede også lige at få sat håret og lukket kjolen, inden jeg skulle op på skolen igen.

galla 10

Min klasse var de første, der skulle ankomme, så vi mødtes ved lærerseminariet med vores gallapartnere. Gallapartnerne havde vi fundet længe før, nogle havde aftaler helt tilbage fra 1. g.

Da klokken slog fem, klippede borgmesteren en snor over, og 100 balloner i sølv og blå fløj til vejrs. Nu var Galla 2014 skudt i gang.

Ankomsterne startede, og vi kørte på skift op ad alléen og blev modtaget af kommentatorer, der livligt fortalte om biler, kjoler og hår. Der var mange forskellige ankomster; nogle på en scene med sang, nogle i flotte biler og andre på kreativt dekoreret trailers. Nogle havde dækket hele bilen til, så den nu forestillede en elefant, mens andre havde valgt at komme gående.

galla 9Hele vejen rundt var der fyldt op af forældre, søskende, elever, lærere og
nysgerrige fra byen, der tog tusindvis af billeder.

For enden af den røde løber stod rektor Lene og borgmesteren og trykkede hånd. Da vi på skift kom ind, fik vi et glas Asti og blev sendt ind til par-fotografering.

Kl 18.30 startede les lanciers med indmarch fra hovedbygningen. Her havde vi alle sammen masker på og dansede elegant de 5 danse.

galla 15Kl 19 gik alle vi afgangselever ind i salen, hvor aftenens værter - Thor fra 2.c og Annamarie fra 2.a - bød os velkommen. Dem havde gallaudvalget særligt udvalgt til at stå på scenen og guide os alle fint gennem aftenen.

Derefter blev forretten serveret af dramaeleverne fra 1. g, der var de dygtige tjenere hele aftenen. Det er en tradition, at de hjælper til ved gallaaftenen. Maden stod kantinedamen Stina fra Ringsted for, sammen med en italiensk kok.

galla 18Aftenen fortsatte med nomineringer, taler, god mad og vin. Der var virkelig god stemning og folk skålede i blandt og på tværs af klasserne.

Ved midnatstid blev dørene åbnet for 1. og 2. g'erne, og den gode stemning fortsatte kun. En masse komplimenter blev delt ud til de flotte afgangselever, og 1. og 2. g'erne glædede sig kun til det blev deres tur.

Oprydningen skulle hverken afgangselever eller gallaudvalget tænke på. Den klarede spansk-eleverne også, og deres løn for aftenen skal de bruge på en studietur til Salamanca.

Det var en virkelig god aften, og alt spillede bare mellem pedeller, øvrige tap'ere, snydskeren (festudvalget), spanskholdene, dramaeleverne og maden. Derfor fik vi en super god gallaaften

Stine, 3.b

 

PS: Der er mange flere fotos på vores facebook-side.

galle 2

galla 4

 

galla 5 galla 16galla 13

galla 14galla 11

galla 12

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin