MSG-teater med hjerteblod, violin og ethjulet cykel

DSC 0250

Premieren er lige om hjørnet, og MSGs masterclass i drama øver sig, så replikkerne og bevægelserne står om ørerne på de 14 medvirkende. Årets forestilling skal for første gang opføres på et rigtigt teater, nemlig Teater ZeBU i København fra den 7. til den 10. april. Det bliver en nycirkus-forestilling, hvor dans og akrobatik integreres med scener med replik-bårent teater.

- Temaet for forestillingen er spændet mellem de unges følelse af, at de lever under et kæmpe pres for at præstere, samtidig med at mange – for eksempel deres lærere – har oplevelsen af, at de gør noget helt andet: At de sjusker, siger Simone Isabel Nørgaard.

Simone er professionel manuskriptforfatter, og hun har skrevet manuskriptet til forestillingen i et tæt samarbejde med de medvirkende elever og med dramalærer Torben Ibsgaard.

foto af forestillingNoget af det første, Simone gjorde, var at bede om materiale fra eleverne selv:

- Jeg bad dem komme med erfaringer fra deres eget liv. Billeder og tekster. Noget, de forbandt med flid og dygtiggørelse, og det modsatte.  Teksteksempler, som de selv betegnede som smukt og imponerende sprog, og noget, der var sjusket og dårligt. Og jeg fik alt muligt. Både fra facebook-opdateringer, litteratur og andet, siger hun og tilføjer: - Det er en gave at få lov til at få alt det materiale. Men det er utrolig anderledes at skulle skrive ud fra skuespillernes eget materiale, i forhold til når jeg skriver almindelige teaterforestillinger.

DSC 0213 lilleNu ligger manuskriptet der, og Emilie og Christian er blandt de elev-skuespillere, der knokler med at gøre det til virkelighed. Emilie og Christian spiller begge flere forskellige roller undervejs i de forskellige tableauer, som forestillingen er bygget op omkring.

DSC 0192PlakatLigesom de andre medvirkende har de været med hele vejen, fra de indledende fakta-studier med læsning af en masse artikler om unges vilkår, over møder og interviews med blandt andet en eliteidrætsudøver, en SSP-konsulent og en kaospilot, og til mødet med manuskriptforfatteren.

- Vi læste en masse artikler om gymnasieelever, der var pressede. Hvor man er død, hvis man får syv. Hvor man hele tiden skal være på og sætte sig op, i stedet for at gå i dybden med noget, siger Emilie fra 3.u.

- Det er den måde, vores masterclass er bygget op, siger Christian, der går i 2.z. - Man sætter spørgsmål til det hele og prøver at finde ud af, hvad det er, der foregår. Helst sådan, at når man kommer hjem fra den færdige forestilling, tænker man: Hvad i alverden var det, der skete. Og måske tænker man på sit eget liv og genkender det, siger han.

DSC 0246 roteretNår inputtet fra eleverne har været gennem hænderne på Simone Isabel Nørgaard, er det nemlig ikke længere privat. Måske er det stadig personligt, men først og fremmest er det blevet til teater.

- Der var overraskende stor dybde i det materiale, de sendte mig, siger Simone.

- Jeg blev overrasket over den følelse af fastlåsthed, der gik igennem meget af materialet. At det, vi udefra ser som sjusk, i virkeligheden kommer fra et andet sted end fra ugidelighed. Mere fra en følelse af, at man på forhånd er sat i bås, for eksempel hos en lærer, så det ikke gør nogen forskel, hvad man laver. Men da jeg læste det, eleverne skrev til mig, kunne jeg faktisk også huske følelsen fra da jeg selv gik i gymnasiet. Før gymnasiet var jeg ret glad for at skrive, men jeg skrev næsten ikke i de tre gymnasieår, fordi man var fastlåst i rapporter og andet, siger hun.

- Vores forestilling er satire med kant. Altså både sjov og stor alvor. En forestilling, som man tilnærmelsesvisn kan sammenligne med en moderne revy, hvor mennesket sammen med sanselige virkemidler går op i en højere enhed, siger dramalærer Torben.

Læs mere om drama-masterclass her:

Læs mere om dramatiker Simone Isabel Nørgaard på hendes hjemmeside her:

 

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin