Med HF'erne på Talentcamp

a

De kom, de knoklede, og om aftenen var de fuldstændig flade. Men det var fedt at prøve, hvordan det var at gå på en rigtig videregående
uddannelse. Sådan lyder meldingen fra den halve snes 2.HF'ere, som har været afsted på to dages talentcamp på Professionshøjskolen UCSJ udenfor Roskilde.

- Det er virkelig noget, vi godt kan anbefale til andre. En virkelig god kombination af fagligt indhold og socialt samvær med andre, siger Sarah.

HF'erne skulle i et døgn prøve, hvordan det er at gå på enten sygeplejerske-, lærer-, pædagog-, fysioterapeut- eller socialrådgiveruddannelsen. Efter en kort introduktion blev de i grupper sat i gang med hver deres projekter, fuldstændig som hvis de havde været på selve uddannelsen. Der blev knoklet til ud på aftenen, og så skulle gruppernes arbejde fremlægges næste dag.

Sarah valgte læreruddannelsen, mens Malou valgte socialrådgiver.

b- Det er en spændende uddannelse, og det er det, jeg selv gerne vil, siger Malou. - Man vågnede virkelig op og så, hvor hårdt det er at gå på en videregående uddannelse. At det er et 37 timers studie.

Ida og Mille valgte sygeplejerskeuddannelsen.

c- Vi fik præsenteret en case om en patient, som havde problemer med hjertet og med forstoppelse. Så skulle vi finde ud af, hvad han var syg af, og hvad man kunne gøre ved det, siger Mille.

Hverken Mille eller Ida regner med at læse til
sygeplejerske. Ida vil være procesteknolog, mens Mille stadig overvejer. Men de kastede sig over opgaverne med fuld energi alligevel.

- Det er godt at vide, hvad en videregående uddannelse går ud på. Og når man går med i sådan noget her, skal man være engageret. Ellers er
der ikke nogen grund til det, siger Ida.

Alle i 2. HF på MSG kunne søge om at være en af de 10, der kom med på talentcamp. Men man skulle skrive en motiveret ansøgning til skolen, og ikke alle valgte at søge. På talentcampen skulle de så arbejde sammen med 20 HF'ere fra to andre skoler.

dDe nød alle sammen, at der på talentcampen blev lagt et stort ansvar over på dem selv for at få gjort arbejdet, og gjort det ordentligt.

- Den måde, vi fik opgaven på, var meget bedre end bare at få fire spørgsmål, som man skal svare på, siger Louise. – Vi havde mere selvstændigt gruppearbejde end i klassen. Vi skulle selv finde ud af at komme med noget ekstra, og selv finde frem til løsninger.

De fik også klart indtryk af, at der ikke bliver givet ved dørene med hensyn til frister og tider, når man går på en videregående uddannelse.

- På en rigtig uddannelse kan man ikke få rykket en aflevering, bare fordi man ikke lige er blevet færdig med noget, siger Sarah, som syntes det var helt fint på den måde.

Du kan finde UCSJs hjemmeside her.

Og her kan du læse skolens invitation til HF Talentcampen.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin