Informationsmøder for kommende elever i 1.g

MSG Folder forside lille

Er du optaget på MSG til start i 1.g efter sommer, så husk at komme til vores informationsmøde for kommende 1.g’er.

På MSG Haslev er det tirsdag den 13. juni kl. 17.00-18.30 i salen.

På MSG Ringsted er det torsdag den 15. juni kl. 17.00-18.30 i kantinen.

Tjek evt. familiens e-boks for brev fra gymnasiet. Og vel mødt!

Tæt på tysk – med talenthold til Hamborg

talenttysk 1Caroline Cecilie Olsen fra 2.w er en af de MSG-elever, der gerne ville have lidt mere end det almindelige ud af et af sine fag: Tysk. Derfor søgte hun om at komme med på Talent-Tysk. Det er et samarbejde, som MSG afvikler hvert år med deltagelse af elever fra en stribe sjællandske gymnasier. Eleverne mødes til i alt tre heldags-arrangementer, hvor alt handler om tysk, Tyskland og tysk kultur og politik. Holdet afslutter så med en tur til Hamborg, hvor det hele skal ”afprøves” i den tyske virkelighed.

Her har du Carolines fortælling om, hvad hun fik ud af årets tur til Hamborg:

”Overordnet set synes jeg faktisk, at vi talte en del tysk på turen. Når vi skulle bestille frokost og aftensmad foregik det på tysk, og f.eks. havde vi fået stillet en opgave, hvor vi på egen hånd skulle ud og tale med tyske borgere om, hvad de synes om at bo i Hamborg, hvor samtalen også foregik på tysk.

Ro på! - Gode råd til eksamen

eksamen tekst

Foråret blomstrer, og snart springer de nybagte studenter også ud. Men inden da venter en stribe eksaminer.

Nervøs? Rolig nu. Vi har bedt nogle af MSGs lærere om at give nogle råd, før man skal til mundtlig eksamen. Det handler både om at få ro på sig selv, at få styr på det, man har lært, og om at øve sig i at komme ud med det, man kan, når man til sidst står inde til eksaminationen.

Det allerførste råd er også det mest irriterende at få, kort tid før man skal ind og træde frem ved det grønne bord: ”Læs kontinuerligt hen over året”. Tysk- og samfundsfagslærer Martin Ludvigsen siger det med et lille smil, for her kort før eksamen er det selvfølgelig ikke noget, man kan nå at gøre bedre.

Et andet råd, som kommer fra idræts- og biologilærer Anne Betak, er at øve sig sammen i grupper.

- Sæt dig sammen med en kammerat og øv tingene. Det er vigtigt, at man bliver vant til at sige dem højt, så man ikke kommer til at kløjs i ordene, forklarer hun.

Videre med HF

Anette Nielsen tog HF på MSG Haslev

Anette Nielsen (billedet tv) og Sofie Amalie Winckler tog begge HF-eksamen fra MSG Haslev i 2014. I dag er de i fuld gang med at læse videre. Anette læser til professionsbachelor i ernæring og sundhed på UCSJ i Sorø, mens Sofie læser til bachelor i psykologi pædagogik på RUC og fortsætter efter sommer på kandidatuddannelsen.

Anette Nielsen synes selv, at hun var en lidt atypisk elev i deres HF-klasse.

- Jeg var 29 år, da jeg startede, jeg havde et barn og jeg havde også allerede en butiksuddannelse, fortæller Anette, der allerede inden hun begyndte vidste, hvad hun skulle bruge sin HF-uddannelse til, og derfor også var en meget motiveret elev. Som mor måtte hun imidlertid også lære, hvordan man benhårdt planlægger sin tid, når der både skal passes barn, laves lektier og tjenes penge.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin