Med 3.z i teatret til SKAM 2

Af Stine Fredholm, 3.z, MSG Ringsted

Skam1 400 px3.z foran Aveny-TDe fleste unge har set den norske tv-serie SKAM. Den er nu blevet opsat som et teaterstykke af teatret Aveny-T på Frederiksberg. Serien følger en flok unge gymnasieelever og de problematikker, de står overfor som unge. Emner som seksualitet, religion, venskaber, kærlighed, fester og druk bliver alle udforsket igennem seriens 4 sæsoner.

I sidste uge – 25. september – var vi fra 3.z på MSG Ringsted inde og opleve SKAM 2. I denne sæson følger man 1.g’eren Noora og hendes komplicerede forhold til den flotte og populære 3.g’er William.

Skam 360 pxEfter forestillingen blev der snakket lystigt

Da teaterstykket var færdigt, blev der snakket lystigt omkring stykket. Selvom der ikke var nogen tvivl om, at teaterstykket er baseret på den kendte tv-serie, havde de alligevel formået at sætte deres eget præg på kærlighedshistorien mellem Noora og William.

På vej til en uge med fransk hverdag

Clara Sophie Turner og Freja Fuglø 400 pxClara Sophie Turner og Freja FugløClara Sophie Turner og Freja Fuglø har en lille smule sommerfugle i maven. I uge 41 går de nemlig ikke i skole på MSG som de plejer, men på gymnasiet Lycée Aimé Césaire i byen Clisson i Bretagne i Frankrig. De skal bo privat hos franske familier, og de skal følge forskellige hold i gymnasiet i løbet af dagen.

- Jeg tror på, at vi nok finder ud af det, siger Clara.  - Jeg har været så heldig at kunne møde min franske vært, da hun var i Danmark i sommerferien og synes hun virker rigtig sød. Jeg glæder mig til at få et indblik ind i hendes verden og møde resten af hendes familie.

Udvekslingsrejsen er kommet i stand ved hjælp af de kontakter, som MSG har opbygget hos det franske gymnasium i det såkaldte CED+ samarbejde. Og Clara og Freja er på forhånd blevet spurgt om, hvilke fag, de bedst kunne tænke sig at følge. Clara har lagt billet ind på historie, fransk litteratur, biologi og engelsk, mens Freja gerne vil følge historie, filosofi og fransk litteratur.

Elever fra 9. klasse har turbo-tysk på MSG Haslev

Hver torsdag morgen møder 25 elever fra Nordskovskolens 9. klasser op på MSG Haslev. De skal have tysktime med en af gymnasiets tysklærere, Mona Heide Petersen. Eleverne er udvalgt blandt dem, der er dygtige til tysk, og der bliver talt tysk i lange baner. Men eleverne bliver ikke kun bedre til mundtlig tysk, de bliver også forberedt på livet i gymnasiet, både fagligt og når det gælder om at være tryg og om at turde stå frem og sige noget. Og det virker, siger Mona Heide Petersen.

- De elever, som vi havde på holdet sidste år, og som nu er startet i 1. g, er klart bedre til for eksempel sproglig teori, men de er også tydeligt mere trygge ved deltage i undervisningen end mange af de andre elever, som lige er startet i vores 1.g-klassser, siger hun.

MSG Masterclass 2018-19: Nu skal du til audition!

elever 400 pxSÅ er det nu! Årets Masterclass i Drama på MSG er på vej til søsætning, og masterclass-troldmand, dramachef og meget mere, Torben Ibsgaard, indkalder derfor til første runde af AUDITION for alle på begge afdelinger af MSG, som har lyst og mod til at være med.

Der er brug for både skuespillere, dansere, sangere, musikere, teknikere og scenefolk som regissør, scenografer og kostumierer. Du kan læse flere detaljer HER eller på lectio.
Selve auditionen bliver tirsdag den 11. september fra kl. 16.20 og fremefter. Det foregår rent fysisk på MSG Haslev, men er selvfølgelig lige så meget for alle elever på MSG Ringsted.

Årets forestilling tager afsæt i Line Mørkebys manuskript ”OPRØRT” og Torben bebuder, at det bliver en ”supersanselig action packed udgave af stykket”, hvor ”hvor teater, dans, musik og ikke mindst et helt særligt og spændende visuelt rum vil mødes og blande sammen i med og modspil.”
Line Mørkeby, som i dag er en af landets mest banebrydende og ufilterede dramatikere, er i øvrigt tidligere elev på MSG.

MSG satser ekstra på klasselærerne

Efteruddannelse skal gøre MSGs klasselærere endnu bedre 400pxSamtlige klasselærere på MSG Haslev og MSG Ringsted bliver i løbet af det kommende skoleår sendt på efteruddannelse for at blive endnu bedre. Gymnasiet har for nylig modtaget et tilskud på 154.000,- kroner fra Kompetencesekretariatet til projektet, som skal give klasselærerne flere redskaber til at arbejde med læringsmiljøet i klasserne.

 - Vi er utrolig glade for at kunne gennemføre dette her, midt i en tid hvor alle ungdomsuddannelser ellers hele tiden er udsat for besparelser, siger rektor Lene Eilertsen.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin