Internationalt arbejde på MSG

På Midtsjællands Gymnasium rækker vi ud til verden, og verden rækker ind til os

International

På MSG kommer du tættere på den store verden. Gennem studierejser og samarbejdsprojekter med andre lande kan du møde mennesker fra andre kulturer, opleve andre dufte og smage, høre andre stemmer og meninger, og prøve dig selv af, når du skal kommunikere på et fremmed sprog.

Vi lever i en globaliseret tid, og det du også kunne mærke i den daglige undervisning, hvor vi trækker det store udland ind i klasseværelset på mange måder.

Studierejser

Naturligvis er der også den faste studierejse i 2.g, hvor alle elever er afsted. Blandt bynavnene på flybilletten har der blandt andet stået Firenze, Athen, Dublin, Berlin, Edinburgh, Barcelona, London og mange andre.

CED+ samarbejdet

Vi er med i CED+ samarbejde med gymnasier i Frankrig, Tjekkiet og England, hvor ti elever fra hvert land mødes for at arbejde sammen om et bestemt emne. Fem elever fra Haslev og frem fra Ringsted kan deltage, og værtsskabet går på skift mellem landene.

I denne video kan du se interviews med fire elever fra foråret 2017, hvor de franske, engelske og tjekkiske elever var en uge på MSG:

 

Læs også DRs reportage fra ugen:

DR artikel om CED lille

 

CED i TV2 Øst lilleHer kan du se en reportage fra TV Øst fra foråret 2013, hvor de andre landes elever var i Haslev og arbejdede sammen om at give deres bud på fremtidens skole.  

 

 

 Herunder kan du se video om forberedelserne til besøget i Tjekkiet i foråret 2016. Her handlede projektet om unge og sundhed. Hør MSG-eleverne fortælle om forberedelserne, hvor de bla.skulle lave fitness-tests og bygge en sundheds-app.

 Du kan tjekke CED+ projektets hjemmeside her:

CED hjemmeside

 

Nogle franske elever har også lavet en lille "musikvideo" om CED+ samarbejdet i 2012:

Torino

På MSG Ringsted har vi et samarbejde med et gymnasiu i Norditalien, Hvert andet år har en gruppe MS-elever besøgt Torino i en uge i et fagligt projekt, og hvert andet år kommer italienerne på besøg hso os.

Torino 2
 Se videoen fra italienernes besøg hos os i efteråret 2014.

 

 

 

 Cuba-klassen

Cuba-klasse

På MSG Haslev starter vi nu en Cuba-klasse. Studieretningen hedder spansk, engelsk og samfundsfag, og studieturen i 3.g går til Cuba.
Læs mere

  

 

 

Sprog og drama

Vores Masterclass i Drama samarbejder med et gymnasium i Finland, og de deltagende elever fra begge lande har opført forestillinger begge steder. Nogle dramahold har også været på studierejse, for eksempel for at studere sort teater i Tjekkiet.

Mens målet er Cuba for et at vores spanskhold på MSG Haslev, har andre hold været i den charmerende by Salamanca i Spanien. Engelskhold har for eksempel været i London, hvor de har prøvet at være i dramaworkshop på Shakespears gamle teater.

Udvekslingsstuderende

Du kan også været heldig at komme i en klasse med en af vores udvekslingsstuderende, så du på den måde lærer noget om at komme fra en anden del af verden. Vi har haft elever fra så forskellige lande som Brasilien, Australien, Italien, Tyskland og Thailand.

Både på MSG Haslev og MSG Ringsted har vi som regel flere udvekslingselever.

EV8G6960 lille mindre

 

 

 

 

 

Læs for eksempel historien om Cecyl og Isabella fra USA og Tyskland.

Eller læs australske Alycias beretning om sit ophold på MSG Haslev.

Billede af udvekslingsstuderende Alycia Warner

 

 

 

 

 

Brazil

  

 Læs om Marcel Loebens fra Brasilien

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin