- Leksika

Når man skal i gang med at skrive en opgave, og beskæftige sig med et nyt emne, kan man have behov for at få en introduktion til emnet. måske fordi man skal vælge præcis hvilken del af emnet man vil arbejde med, eller fordi man ikke rigtig kan få styr på sammenhænge og terminologien.

I den forbindelse kan det være en god idé at slå emnet op i et leksikon.

Der er flere forskellige at vælge imellem, og det man ikke kan finde i det ene, kan man måske finde i et andet. Det, der ikke er beskrevet så detaljeret i det ene, er måske beskrevet meget fyldestgørende og med litteraturhenvisninger i et andet.

Nogle leksika er almene, dvs. de tilstræber at indeholde noget om alle emner, hvor andre leksika kun omhandler et fagområde f.eks. danmarkshistorien, musik eller kunst. Nogle leksika tilstræber at være neutrale i deres beskrivelse af emnerne, imens andre har en tydelig politisk holdning til det de skriver om.

Man må prøve flere leksika, og så i øvrigt huske at forholde sig kritisk til det man læser. 


Britannica Online - Uni-login

Britannica Online, af flere kaldet verdens bedste leksikon, er et web-leksikon på engelsk, som relaterer til Encyclopædia Britannica, der i papirudgave (Merriam-Webster's Collegiate Dictionary (Tenth Edition) udkom første gang i 1768.

Den Store Danske Encyklopædi - Fri adgang

Den elektroniske version af Gyldendals leksikon. Den væsentligste forskel mellem Den Store Danske og andre hjemmesider med faktuel viden som fx Wikipedia er, at de tilbyder verificerede versioner af artiklerne.

Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie- Fri adgang

Den elektronsike udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind. Her fortæller en række fremtrædende historikere om landets historie, fra 15.000 år tilbage i tiden og op til vore dage.

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin