• Forsidefoto 4

   

 • DSC 0470
 • gymnasielivet 16
 • Forsidefoto C
 • STX åbner flest døre
 • forside evt 3
 • Forsidefoto 7
 • Forsidefoto 2

 • P3060419 6
 • Forsidefoto G
 • Forsidefoto D
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto 3
 • Forsidefoto 5
 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • Forsidefoto B
 • Forsidefoto A
 • MSG - bliv parat til fremtiden

 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

 • I Haslev har vi også HF
 • MSG - Haslev og Ringsted

 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

MSG-idrætselever bruger Corona-krisen aktivt i undervisning

450 px MSG elever i virtuelt gruppearbejde om forslag til hvordan Benløse Floorball Club kan fastholde medlemmerne under Corona krisen. Det er Line Fletcher Christiansen øverst til venstreMSG elever i virtuelt gruppearbejde om forslag til hvordan Benløse Floorball Club kan fastholde medlemmerne under Corona-krisen

Hvordan holder man liv i en idrætsklub, når man på grund af Corona-situationen ikke må forsamles mere end 10 personer, ikke må være indendørs, og ikke må være tættere på hinanden end 2 meter?

Det er en udfordring for idrætsklubberne, men igennem et par uger har det nu også været en faglig udfordring for eleverne på 3.g-idrætsholdet på MSG Ringsted. De har nemlig brugt corona-krisen til at arbejde på et projekt, hvor de prøver at komme med forslag til, hvordan lokale idrætsklubber kan holde medlemmerne i gang, og dermed tilknyttet, når der ikke kan udøves den sport, de plejer at udøve.

- Da vores lærer præsenterede os for projektet, var min første tanke: Hvordan skal vi som elever kunne komme med forslag, når de ikke engang ved det i ministeriet? siger Line Fletscher Christiansen fra 3.y, som sammen med sin gruppe beskæftiger sig med Benløse Floorball Club. Men de har ufortrødent kastet sig ud i arbejdet, der blandt andet indebærer at interviewe en kontaktperson fra klubben for at finde ud af, hvor udfordringerne for klubben er.

Før corona børn træner floorball 450 pxFør corona-krisen: Børn træner floorball (Foto: Benløse Floorball Club)- Noget af det første, der gik op for os, er at man er nødt til at foreslå forskellige aktiviteter for de forskellige aldersgrupper, hvis man skal holde dem til. De små på 7-8 år kan måske klare sig med lege-agtige aktiviteter, mens de ældre skal lave noget der ligger tættere på en egentlige sport. Og hvordan laver man lige floorball-øvelser, hvis man ikke kan bruge det gulv, som er nødvendigt for sporten? siger hun, og tilføjer:
- Der er meget mere selvstændighed i dette projekt, end vi er vant til fra den almindelige undervisning. Ansvaret er større, for vi skal helt selv finde ud af, hvordan vi vil løse opgaven, og der er ikke noget facit, siger Line, der også synes det er spændende at skulle henvende sig til konkrete personer uden for skolen, hvad der ellers ikke er meget af i den almindelige gymnasie-undervisning.

Line Fletcher Christiansen 3.y i gang med gruppearbejde 450 px

Lines gruppes kontaktperson var formanden for Benløse Floorball Club, Camilla Holm, og hun kunne godt mærke, at det var en uvant opgave for eleverne.
- Der var nogle gode spørgsmål, men der var også nogle oplagte emner, som de ikke fik spurgt ind til, siger hun og nævner, at selve den virtuelle interview-situation måske også har gjort det sværere for eleverne.

Idrætslærer Lise Slott Rasmussen fortæller, at ideen til projektet kom efter at hun havde deltaget i et webinar om de landsdækkende idrætsorganisationers udfordringer i corona-krisen.

- Jeg tænkte: Hvis der er problemer på landsplan, må der også være udfordringer for vores lokale idrætsforeninger her i Ringsted. Mine elever havde i forvejen beskæftiget sig med, hvordan idræt udfylder en funktion i menneskers hverdag, både socialt, psykologisk og religiøst. Og hvad sker der, når dette fællesskab pludselig er væk på grund af corona-krisen?

Det er ikke uden sommerfugle i maven, at Lise Slott Rasmussen har kastet sine elever ud i projektet. Det skal munde ud i en rapport med forslag, som de enkelte grupper skal fremlægger – virtuelt – for deres kontaktpersoner i klubberne. Hvor gode forslag kan en gruppe elever på Idræt B i 3.g nå at præstere?
- Jeg er virkelig spændt, siger Lise Slott Rasmussen.

Camilla Holm, som skal lytte på forslagene ved fremlæggelsen, tager det mere roligt.
- Men som idrætsklub vi vil meget gerne bidrage til gymnasielevernes undervisning på denne her måde. Og skulle de komme frem med en god ide, er det jo bare fint, siger hun.

Fremlæggelsen bliver selvfølgelig også virtuel. Det er stadig en uvant måde for alle at arbejde på, og har også givet nogle udfordringer for læreren undervejs.
- Det er svært at fornemme lige nu, hvor glade de enkelte elever er, fordi jeg ikke som vi plejer kan gå rundt mellem grupperne, aflæse deres kropssprog og snakke med dem om hvordan det går.

Men Line Fletscher Christiansen er ihvertfald rigtig glad for projektet:

- Jeg synes ideen er god, og den er meget relevant. Og når vi en gang skal videre efter gymnasiet, er det en meget relevant erfaring at have fået, siger hun.

 

Læs flere nyheder

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Tæt på tysk – med talenthold til Ham…

08-06-2017

Caroline Cecilie Olsen fra 2.w er en af de MSG-elever, der gerne ville have lidt mere end det almindelige ud af et af sine fag: Tysk. Derfor søgte hun om...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin