• DSC 0470
 • Forsidefoto 4

   

 • forside evt 3
 • Forsidefoto 7
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto C
 • Forsidefoto D
 • Forsidefoto B
 • Forsidefoto 5
 • gymnasielivet 16
 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • P3060419 6
 • STX åbner flest døre
 • Forsidefoto G
 • Forsidefoto A
 • Forsidefoto 3
 • Forsidefoto 2

 • MSG - bliv parat til fremtiden

 • I Haslev har vi også HF
 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet
 • MSG - Haslev og Ringsted

 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

MSG virtuel: Nye udfordringer giver nye ideer

Peter Muller Tribler har lavet instruktionsvideoer til MSG kollegerne 360 pxPeter Muller Tribler har lavet instruktionsvideoer til MSG-kollegaerneSkolen er lukket, men skolen fungerer. MSGs lærere har nu i en uge prøvet kræfter med at fungere som gymnasium over internettet, og erfaringerne er både mange og forskellige.

Marcus i gang med grundtræning 270 pxMarcus i gang med grundtræning i idrætNogle eksempler: Idrætslærer Lise Slott Rasmussen har gennemført et forløb omkring grundtræning ved at sende sine elever ud i haver og lignende. Naturgeografilærer Pil Bang Fagerberg har omlagt det, der skulle have været en ekskursion med dataindsamling i Allindelille Fredsskov, til et virtuelt forløb med lyd, film, fotos, kort og opgaver. Og fransk- og engelsklærer Helene Munk Jeppesen har – udover at gennemføre timer – også gennemført udviklingssamtaler over video med nogle af sine elever.

Freja med søster og hund i gang med opvarmning 270 pxFreja med søster og hund i gang med opvarmningMSGs lærere har oprettet en intern kommunikations-tråd, hvor de udveksler ideer og spørger hinanden til råds. MSGs ledelse udsender daglige FAQ-lister til lærerne med opdateringer og svar på de mest presserende spørgsmål. Fysik- og matematiklærer Peter Muller Tribler har fra den ene dag til den anden produceret fire små instruktionsvideoer til sine kolleger omkring et af de programmer, der er velegnet til blandt andet tovejs-kommunikation med eleverne. Og MSGs bibliotekar, Maria Moustgaard, har sendt vejledninger ud til eleverne i 3. g og 2. hf om, hvor de kan finde fagligt materiale til de forestående SRP- og SSO-opgaver, nu hvor Danmarks almindelige biblioteker er lukket.

Lise PC 270 pxIdrætslærerens PC med grundtrænings-teori- Jeg synes faktisk, at det går ganske fint med den virtuelle undervisning, siger Helene Munk Jeppesen. - Jeg bruger primært programmerne Microsoft Teams og OneNote, og det fungerer ret gnidningsfrit både med kommunikationen undervejs i timerne og med videochatten. Jeg vil også gerne tilføje, at eleverne har været rigtig gode til at få det virtuelle til at fungere. De er hurtige til at lære nye sider at kende og kan også hjælpe os lærere med alternativer, hvis der opstår problemer, siger hun.

Den fælles udfordring, som fjernundervisningen udgør, kan faktisk også være med til at styrke sammenholdet mellem lærere og elever – og give nye ideer til fremtiden, vurderer Peter Muller Tribler.

- Vi er alle særligt opmærksomme på at hjælpe hinanden og finde gode løsninger sammen. Det er også et benspænd for os som lærere, der giver anledning til nye didaktiske overvejelser omkring hvordan vi kan tilrettelægge god undervisning, der støtter eleverne læring. Flere at de tiltag, jeg har sat i gang i den seneste uge, vil uden tvivl blive taget med ind i det fysiske klasseværelse, når vi kan vende tilbage til skolen.

Opgave papiret til den virtuelle skovtur i NaturgeografiPil Bang Fagerberg tog det som en positiv udfordring at skulle omlægge sin skov-ekskursion til en virtuel af slagsen, og hun var så heldig at kunne (gen-)bruge et gammelt DR-radioprogram med hende selv, der viser lytterne rundt i skoven:
- Det var faktisk virkelig en sjov opgave, hvor jeg måtte grave i gemmerne for at finde fotos af jordprofiler og skovkort fra gamle projekter, jeg har lavet på RUC for 10 år siden. Men jeg ved ikke endnu, hvad eleverne synes om det. Jeg sad bare og fulgte stille og roligt med i deres noter i Onenote og kunne konstatere, at de skrev og skrev, og blev klogere og klogere, fortæller hun.

- Men det vil ALDRIG, jeg understreger, ALDRIG blive det samme som en ægte, sanselig skovtur med fuglesang, grene der knækker i skovbunden og blå anemoner der åbner sig mod solen.

Idrætslæreren forbereder grundtræning 270 pxIdrætslæreren forbereder grundtræningLise Slott Rasmussen fortæller, at det er ikke alt, der er lige så let at undervise i som grundtræningsprogrammer, når det skal ske virtuelt:
- I 1.y kører vi et forløb med badminton, og det er svært at arbejde med virtuelt, fordi man ikke kan lære at spille badminton virtuelt. Man kan kigge på film af andres spil, og lære noget teori, men lære at spille badminton kan man kun, hvis man har ketcher, bold, bane og en med-/modspiller, siger hun.

Der er også tekniske forhindringer i lærernes nye arbejdssituation. Lectio, som alle gymnasier bruger til næsten al daglig kommunikation med eleverne, kører i perioder MEGET langsomt, fordi samtlige danske gymnasielever trækker på det samtidig. Andre programmer kan gå ned, eller data forsvinder pludselig. Og så er der gammeldags, analoge forhindringer, som for eksempel Helene Munk Jeppesens kat, som gerne vil vandre frem og tilbage foran skærmen og har meget svært ved at forstå, at det ikke er ham, der er i centrum, når hun arbejder hjemmefra.

Den analoge fredsforstyrrer 270 pxDen analoge fredsforstyrrerOg så har vi slet ikke været inde på, at rigtig mange af MSGs lærere også er forældre, og dermed har deres børn hjemme fra vuggestuer, børnehaver eller skoler. Børn, som de også skal hjælpe og passe, mens de selv er på hjemmearbejde for at MSGs elever fortsat kan gå i gymnasiet.

Læs flere nyheder

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Tæt på tysk – med talenthold til Ham…

08-06-2017

Caroline Cecilie Olsen fra 2.w er en af de MSG-elever, der gerne ville have lidt mere end det almindelige ud af et af sine fag: Tysk. Derfor søgte hun om...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin