Corona: MSG lægger om til virtuel undervisning

skema 2.c uge 12 450 px

Fra mandag morgen den 16. marts starter en ny slags hverdag for MSGs ca. 800 elever: Virtuel undervisning.

Eleverne skal ikke møde op på skolen som de plejer, men i stedet sætte sig klar foran deres computer hjemme, når skoledagen starter. Alle skal følge skemaet som sædvanligt, men i stedet for at sidde i klasseværelset med en lærer ved tavlen, kommer de nu til at sidde med en lærer, som underviser dem over internettet. Hvordan det præcist kommer til at foregå, vil afhænge af både faget og af læreren, men også af, hvilken undervisning man i forvejen var i gang med. Det er en helt ny situation, så MSGs lærere havde torsdag og fredag rygende travlt med at forberede alting.

Den store og meget pludselige omvæltning skyldes regeringens beslutning onsdag om at alle uddannelser skal holde lukket i de næste to uger i forsøget på at bremse udbredelsen af corona-smitten. MSGs ledelse holdt onsdag hastemøde til langt ud på natten for at lægge en foreløbig strategi for, hvordan så meget undervisning som muligt kan gennemføres uden at have en fysisk skole at gøre det i.

De planlagte terminsprøver torsdag og fredag i denne uge blev aflyst, og eleverne blev bedt om at holde sig hjemme allerede fra torsdag morgen. De planlagte studierejser, som alle 2.g-klasser skulle have været på i uge 12, blev også aflyst.

MSG er en gennem-digitaliseret skole, så der er allerede en række redskaber til rådighed for lærerne, når de skal være klar med den nye skolehverdag fra mandag morgen. Nogle ting bliver dog først afklaret i de kommende dage, for eksempel hvordande 3.g-elever, der skal lave forsøg som led i deres SRP-opgave, skal gøre. Her afventer man svar fra Undervisningsministeriet. Men MSGs rektor Lene Eilertsen har understreget overfor disse elever, at de ikke skal være nervøse, for skolen og deres lærere skal nok finde frem til en løsning.