MSG ACADEMY vandt innovations-konkurrencen - for 4. gang

Igen i år vandt MSG Academy – MSG’s talentelever – Ringsted Kommunes innovationsuge. Forud var gået intense dage med ideer, der måtte skydes til hjørne, utallige redigeringer af alt det materiale, der skulle være klar til finalen – og ikke mindst en efterlysning af en cykel i sidste øjeblik.

I videoen ovenfor kan du se både præsentationen og præmieoverrækkelsen. I artiklen nedenfor beretter Academy-lærer Ida Sofie Minke Anderson om de hektiske timer frem til afgørelsen. Nedenfor finder du også videoer, som var en del af vinderforslaget, samt en video, hvor elever fortæller om MSG Academy.

Det er noget helt særligt, der vokser frem

Det er fredag d. 15. november 2019 kl. 8. Udenfor hyler vinden ubønhørligt efterårsagtigt hen over markerne i udkanten af Ringsted, men inden for murene i Bengerdhallen har tre af årets Academy-elever trodset vejret og er mødt ind for at finpudse det sidste inden dagens store opgave, der venter forude: årets finale i Ringsted Kommunes Innovationsuge. I tre travle dage har de sammen med ni andre elever på årgang 6 i MSG Academy arbejdet med at løse den udfordring, de i år har modtaget fra en af de lokale virksomheder.

Nogle dage før har Sjællandske Medier været på besøg og fortalt om den problemstilling, de står over for i deres virksomhed: nemlig udfordringen med at rekruttere og fastholde avisbude. Oplægget fra virksomheden blev efterfulgt af en lang række spørgsmål fra eleverne, som skulle klarlægge alt fra økonomi og målgruppe til længden på avisruterne og kommunikationsplatforme. Alt sammen for at kunne være bedst muligt rustet til det arbejde, de skulle give sig i kast med, når virksomheden var taget af sted igen - at give deres bud på et innovativt løsningsforslag.

Kommunikation og kanelgifler

Kl. 8:15: Lotte (2.a), Frederik (2.x) og Dheeg (2.u) sidder koncentreret og retter det sidste til i deres talepapirer. Det er dem, der står for at fremlægge resultatet af de forgangne dages arbejde i MSG Academy – men bag de tre står et helt hold af elever, der har arbejdet og brugt deres særlige evner i det samspil, som er nødvendigt for at kunne nå frem til at være klar til finalen. Siden Sjællandske Medier var på besøg, har holdet arbejdet med både idégenerering, kommunikation og research til målgruppeanalyse på den lokale folkeskole såvel som design af hjemmeside, app, reklamevideoer og plakater. Tempoet har været højt, og ideerne har været mange undervejs. Alt sammen hjulpet på vej af godt humør, samarbejdsvilje og ikke mindst kakao og kanelgifler i arbejdslokalet over Bengerdhallen.

Klokken er nu 8:45, og eleverne står med hovederne bøjet over deres telefoner – en efterlysning af en cykel er sendt ud på både sociale medier og Lectio, for en sådan kan jo ikke undværes, når det handler om en stand, der skal promovere jobbet som avisbud. Den blå avistaske står klar, og heldigvis går der ikke mange sekunder, før et svar tikker ind. En klassekammerat har stillet sin cykel til rådighed, og standen kan nu sættes op. Plakaterne bliver klippet til en sidste gang, for alt skal se ordentligt ud. Og da det visuelle udstyr er helt færdigt, er der tid til endnu en runde med den retoriske træning af fremlæggelsen. Rammen for præsentationen lyder på 3 minutter – og stopuret viser 02:58, da eleverne har taget den sidste træningsomgang. De er klar.

Ingen tid til pauser

Der bliver trippet og spejdet nervøst til uret. Kl. er 10:00, og årets dommerpanel – bestående af bl.a. Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten - er gået i gang. To gange skal Lotte, Dheeg og Frederik fremlægge og besvare spørgsmål fra dommerne, før de kan slappe af igen og vente på resultatet. Tror de. Virkeligheden viser sig anderledes. For imellem de to fremlæggelser kommer der utallige andre nysgerrige hen og spørger til løsningen. Igen og igen må de tre utrættelige elever præsentere og forklare både udfordring, proces og produkt, og det er ikke meget tid, der er til pauser ind imellem.

Kl. 12:45 fredag eftermiddag udløses spændingen så – MSG Academy vinder! Hvilket betyder, at MSG nu har vundet konkurrencen fire år i træk. For eleverne er det nervepirrende, og ikke mindst en smule svært at tro på, at de kan gøre det igen, så glæden og lettelsen er stor, da de kan modtage både præmie og hæder. Dommernes motivation for at tildele førstepræmien til MSG er entydig: Høj kvalitet på alle parametre. Snakken går livligt efterfølgende, mens der bliver pakket ned, lavet interviews og taget billeder. Det er noget helt særligt, der vokser frem, når man får mulighed for at arbejde med en konkret opgave på den måde, som Academy-eleverne har gjort på så kort tid. Og det er tydeligt, at det ikke er helt nemt at give slip igen. Men plakaterne må alligevel rulles sammen, computerne lukkes ned, og cyklen afleveres tilbage. Det er på alle måder en velfortjent weekend, der venter eleverne forude.

MSG Academy årgang 6 består af følgende elever: Bobby Viktor Zederkof (2.a), Cecilie Frydendal Jensen (2.x), Dheeg Abdirahman Daud (2.u), Frederik Neuenschwander Christensen (2.x), Jeppe Seiding Olsen (2.y), Kelly Elizabeth Bott (2.a), Lotte Coermann Nygaard (2.a), Marcus Nørmann Christensen (2.w), Rikke Sofie Nilsson (2.a), Sarah Adel Lawaf (2.y), Sarah Popp Henriksen (2.y) og Sonya Niki Roskilde (2.y)

Vil du vide mere om MSG Academy – MSG’s interne talentprogram? Så kan du læse mere her!