Sjovt, dramatisk, følsomt – og HELT (U)PERFEKT masterclass teater

Banner billede medTVT logo 450 pxEr du perfekt, eller hvad? Uperfekt? Hvordan har du det, i krop, sind, tanke, tid? Stress? Ro på?

Musik. Dans. Skuespil. Lys. Lyd. Fakta. Fiktion. Brug det alt sammen, dyk ned i dit uperfekte indre, og skab så jeres egen, helt egen, teaterforestilling.
Nogenlunde sådan var oplægget, efter at ca. 30 håbefulde MSG-elever havde klaret sig igennem audition til årets Masterclass Teaterforestilling. Og nu er de i mål, med en perfekt/uperfekt forestilling, som MSGs Teater-Vi-Tør kan præsentere med premiere torsdag den 21. november på MSG Haslev.

Det har været med hjertet oppe i halsen noget af tiden, fortæller dramalærer Maria Holst Andersen, som har arbejdet sammen med eleverne – og med musik- og danselærere - om at skabe forestillingen HELT (U)PERFEKT.

- Det er en lidt kaotisk proces, man kaster sig ud i, hvor man virkelig skal holde hovedet koldt nogle gange, fordi man jo ikke ved hvor man ender. Til gengæld er den færdige forestilling skabt ud af eleverne hjerteblod, siger hun.

Det er blevet til en slags mosaik, eller et teater-foredrag, hvor videnskab og teater blandes i undersøgelse af det perfekte/uperfekte menneske. Fakta, personlige fortællinger, skuespil, fysisk performance og musik smeltes sammen i forestillingen og gør den til en humoristisk, følsom og faktuel kommentar til den perfekthedskultur, som vi kan genkende i samfundet, i klassen, i det sociale liv og i os selv.

Undervejs i tilblivelsen har der også været mange Aha-oplevelser for eleverne, fordi de opdager, at ideen om det perfekte er helt individuel.
- En elev kan for eksempel opleve, at det, som han eller hun tror må være det vigtigste for alle at skulle leve op til, er fuldstændig ligegyldigt for en af de andre elever, siger Maria Holst Andersen.

HELT (U)PERFEKT har offentlige forestillinger torsdag den 21. nov. Kl. 19.30, fredag den 22. nov. Kl. 19.30 samt lørdag den 23. nov. Kl. 13.30 og kl. 17.

Alle forestillinger foregår på MSG Haslev.

Billetter kan købet på billetto.dk med følgende priser: Standard: 65 kr., VIP 125 kr., VIP+ 175 kr. og studerende i grupper af min. 6 pers: 40 kr.