Næsten alle fik deres ønskede studieretning på MSG

piger 360 pxTirsdag den 5. november starter alle MSG’s 1.g-elever i deres endelige studieretningsklasser, som de skal gå i resten af deres gymnasietid. Næsten alle kommer til at gå i netop den studieretnings-klasse, de havde ønsket som 1. prioritet efter det tre måneder lange grundforløb. Det er et resultat, som rektor Lene Eilertsen er godt tilfreds med.

- 92 procent af vores elever har fået opfyldt deres 1. prioritet, og det synes jeg er et flot resultat, siger hun. I forbindelse med valget af studieretning har Lene Eilertsen personligt haft samtaler med de elever, der ikke kunne få deres 1. prioritet opfyldt, fordi der ikke var tilstrækkelig stor tilslutning til den ønskede studieretning.
- Jeg oplevede, at eleverne var gode til at se konstruktivt på deres muligheder og så vælge en anden studieretning, siger Lene Eilertsen.

På MSG har man altid en større andel af eleverne, der vælger en naturvidenskabelig studieretning, end man har på landsplan. For eksempel findes den mest ”hard core” studieretning, Matematik-Fysik-Kemi, på begge MSGs afdelinger.

drenge 360 px- Det gør mig så særlig glad, at vi alligevel hvert år lykkes med at oprette studie-retninger inden for alle de tre viden-skabelige fakulteter, altså naturvidenskab, sprog og samfundsfag, siger Lene Eilertsen.

På MSG Haslev bliver der derfor i år oprettet studieretningerne Matematik-Fysik-Kemi, Bioteknologi-Fysik, Biologi-Kemi, Engelsk-Musik og Samfundsfag-Engelsk. På MSG Ringsted oprettes Matematik-Fysik-Kemi, Bioteknologi-Fysik, Biologi-Kemi, Engelsk-Spansk-Latin og Samfundsfag-Engelsk.