Solbjørg tager til Klimademonstration

SolbjørgFredag den 20. september er der igen global klimastrejke, hvor skoleelever over hele verden går i demonstration for klimaet. Det gør de også Danmark, og Solbjørg Fangel Mo fra 3.g på MSG Haslev skal med. Hun har også opfordret sine medstuderende på gymnasiet til at komme med til Rådhuspladsen i København på fredag.

- Jeg ved godt at vi alle sammen stadig er meget unge, og det hele måske kan virke rimelig overvældende. Men vi er også nødt til at indse, at det er os der kommer til at skulle kæmpe med disse problemer de næste mange, mange år. Så vi har ikke tid til at vente på om den ældre generation finder ud af at gøre noget – vi er nødt til hele tiden at være med til at presse på og gøre det tydeligt, at vi er klar til at kæmpe for en forandring, siger Solbjørg.

klimastrejke 360pxKlimastrejkerne – også kaldet Fridays for Future – blev startet af den svenske skoleelev Greta Thunberg, som helt alene satte sig ind foran den svenske Rigsdag med det budskab, at verden skal reddes nu, og at politikerne ikke kan vente. Siden bredte klimastrejkerne sig til hele verden. Men det halter stadig mange steder, for eksempel i Haslev, mener Solbjørg, som synes hun oplever en mangel på politisk engagement.

greta- Det kan godt være, at vi ikke alle sammen har lyst eller vilje til at involvere os i politik, eller andre ting hvor vi mere konkret kan være med til at bestemme hvilken retning vi vil tage landet i, og det skal der også være plads til og forståelse for. Men vi kan alle sammen være med til at demonstrere for at sende et meget klart signal til politikerne og verden om at vi ikke er ligeglade og at vi kræver handling lige nu, siger hun.

På torsdag, hvor MSG får besøg af fire unge politikere, som skal debattere klima og uddannelse med gymnasieeleverne, kommer eleverne op MSG Haslev også til at høre en kort oplæg fra Solbjørg Fangel Mo med opfordring til at tage til klimastrejke på fredag.