• Forsidefoto D
 • forside evt 3
 • Forsidefoto 7
 • Forsidefoto 2

 • Forsidefoto G
 • DSC 0470
 • P3060419 6
 • Forsidefoto A
 • Forsidefoto 4

   

 • STX åbner flest døre
 • gymnasielivet 16
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto B
 • Forsidefoto 5
 • Forsidefoto C
 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • Forsidefoto 3
 • MSG - bliv parat til fremtiden

 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

 • I Haslev har vi også HF
 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet
 • MSG - Haslev og Ringsted

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

Førstegangsvælger på MSG


276.263. Så mange danskere kan sætte deres første kryds ved et folketingsvalg, når Danmark går til valg 5. juni for at sammensætte et nyt Folketing. Det gælder også for mere end halvdelen af MSGs elever: De er førstegangsvælgere.

Men hvordan finder man ud af, hvem man skal stemme på? Og hvorfor skal man stemme? Hvilke emner synes man er vigtigst? Dette, og en del mere, har Mathilde Brandt, 2.d, og Lotte Coermann, 1.a, spurgt nogle af førstegangsvælgerne på MSG Haslev om. Og de har lavet denne Førstegangsvælgervideo, som du kan se ovenfor. Se den gerne, før du læser denne artikel færdig.

Selv om der er flere hundrede førstegangsvælgere på gymnasiet at vælge imellem til projektet, viste det sig at være meget sværere at finde medvirkende, end Lotte og Mathilde havde forestillet sig.
- Vi sendte besked ud til alle på MSG Haslev med opfordring til at medvirke. Jeg havde jo håbet, at vi ville få så mange henvendelser, at vi kunne sidde og vælge, så vi kunne sammensætte en gruppe, hvor der både var tvivlere, folk til venstre og folk til højre. Men der skete ingenting, og først efter halvanden dag kom den første henvendelse. Og jeg var faktisk bange for, at vi ville blive nødt til helt at droppe projektet, siger Mathilde.
- Jeg tror, at det at skulle filmes og kunne blive vist på skolens hjemmeside har været grænseoverskridende for mange. Plus emnet: Folk er måske lidt tilbageholdende, fordi det første kryds, man skal sætte ved et valg, også er et lidt følsomt kryds, siger Lotte.
Heldigvis kom der flere henvendelser som dagene gik. Og nok til, at der kunne blive en fin video ud af det. Hele det politiske spektrum blev ikke repræsenteret, sådan som de to havde håbet, men der kom elever med fra alle tre årgange, og der kom også tvivlere med.

Det kreative koncept bag videoen havde de to reportere gjort så enkelt som muligt: En hvid væg, en lænestol, en stribe ens spørgsmål til interviewpersonerne. Interview-situationen havde de bevidst gjort hyggelig, med kage og god stemning.
- Vi filmede med mobiltelefon, og det gjorde situationen mere afslappet end hvis vi havde brugt et stort kamera, fortæller Lotte.
- Men samtidig brugte vi professionelle microport-mikrofoner, så folk samtidig vidste, at det var på et højt teknisk niveau, tilføjer Mathilde. – Vi bad dem også sætte sig på den måde, som de selv syntes var mest behagelig. Det var tænkt til at få dem til at være afslappede i situationen, men på en måde kom det også til at afspejle en smule af deres personlighed, hvilket jeg synes var ret godt.

Undervejs i interviewet blev deltagerne bedt om at tage DRs kandidattest, og så sammenligne med, hvad de fra starten havde regnet med at stemme på.
- Det var sjovt at se, at nogle af dem blev så overraskede over at se resultatet af kandidattesten, siger Mathilde.
Klipningen af videoen var også nøje styret af de to. Der er tænkt over, hvordan personerne kommer ind og ud af billedet, over billedbeskæring og over lyset osv. Men Mathilde og Lotte er også nogle af de MSG-elever, som netop har været på kursus i Mobil-Journalistik med undervisere fra TV Øst.

Hvis du selv skal stemme, kan du prøve at tage DRs kandidattest her:

Husk, at der også er valg til Europa-Parlamentet 26. maj.

Læs flere nyheder

MSG Masterclass 2018-19: Nu skal du til …

30-08-2018

SÅ er det nu! Årets Masterclass i Drama på MSG er på vej til søsætning, og masterclass-troldmand, dramachef og meget mere, Torben Ibsgaard, indkalder derfor til første runde af AUDITION...

Læs mere..

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin