• Forsidefoto 3
 • Forsidefoto G
 • DSC 0470
 • forside evt 3
 • Forsidefoto B
 • P3060419 6
 • Forsidefoto 4

   

 • Forsidefoto D
 • Forsidefoto 2

 • STX åbner flest døre
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto 5
 • Forsidefoto A
 • Forsidefoto 7
 • gymnasielivet 16
 • Forsidefoto C
 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • MSG - Haslev og Ringsted

 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

 • I Haslev har vi også HF
 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • MSG - bliv parat til fremtiden

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

Robotterne kommer!


Hvis du bygger og programmerer en Lego Mindstorm-robot, og får den til at udføre de opgaver, du giver den, har du det ikke bare sjovt. Du er også i gang med at uddanne dig til et af de fag, hvor der allerede i dag er enorm efterspørgsel på arbejdskraft: Robotteknologi.

- Vi har meget stor mangel på folk, så det er super godt, det I laver her, sagde automationsingeniør Michael Damm Jensen fra Ringsted-virksomheden FH Automation, da han torsdag holdt oplæg for de unge elever på Robotholdet. Det er MSG Ringsteds valghold for robotinteresserede elever fra de ældste klasser i grundskolen.

Med sig havde han videoer fra det virkelige erhvervsliv, hvor industrirobotter flytter flasker, bygger vindmølle-generatorer, forarbejder metalplader og meget andet. Og spørgelysten hos eleverne fejlede ikke noget.

Michael Damm Jensen fra FH Automation fortæller om robotterne i det virkelige erhvervsliv 360 pxMichael Damm Jensen fra FH Automation fortæller om robotterne i det virkelige erhvervsliv.- Når den tager metalpladen op, er det så med sugekopper? Falder den aldrig af? Hvad gør robotten, hvis stakken af plader er tom? Hvor lang tid kører de robotter om dagen? Hvor meget strøm skal de have?

Holdet mødes en gang om ugen, hvor der arbejdes med programmering af Lego Mindstorm-robotter og Arduino Microcontrollere.
- Robotter er sjove, og jeg er også ret glad for de naturvidenskabelige fag. Jeg havde også fysik på valghold i her i efteråret. Og programmering af ting, der skal virke med teknologi, er også bare spændende for mig, siger Lukas Riis fra 8.c på Campusskolen.

Casper Neuer, der går i 7.h på samme skole, er enig.
- Det var også lærerigt at høre, hvordan de gør det ude i det rigtige erhvervsliv. Også da han fortalte om alt det, der kunne gå galt, siger Casper.

Casper Neuer og Lukas Riis fra Robotholdet. Til daglig er de elever på Campusskolen. 270 pxCasper Neuer og Lukas Riis fra Robotholdet. Til daglig er de elever på Campusskolen.Det er nemlig ikke kun bygningen og programmeringen af industrirobotterne, der er udfordringen, fortalte Michael Damm Jensen, for man skal også tage højde for, at de mennesker, der som operatører skal betjene robotterne til daglig, måske ikke altid opfører sig, som man havde forudsagt.
- For eksempel havde vi en oplevelse, hvor en operatør havde flyttet nogle kasser, som ikke skulle flyttes, hvorefter robotten rev bordet nedenunder op, selv om det var lavet af stål og boltet fast i gulvet.

At arbejde med robotter kræver altså ikke kun, at man er godt til programmering, man skal også forstå sig på mennesker, og desuden meget gerne kunne bruge en skrutrækker og forstå sig på strøm og mekanik.

Der er mange måder, man kan uddanne sig ind i faget, og Michael Damm Jensen pegede fx på den nye, to-årige uddannelse som automationsteknolog. Hvis han kunne bestemme, ville han allerhelst have medarbejdere, som både har en naturfaglig, gymnasiel uddannelse, OG en erhvervsfaglig uddannelse som elektriker, og til sidst de to år som automationsteknolog.

- Vi har brug for folk, der kan finde ud af, hvad der er inde i en el-tavle og hvordan et værktøj virker, men de skal også kunne programmere, forstå tekniske manualer, skrive instruktionsvejledninger til kunden – gerne på engelsk – og det hele taget have en god faglig viden, og der er det en stor fordel at have en gymnasial uddannelse siger han.

Læs flere nyheder

MSG Masterclass 2018-19: Nu skal du til …

30-08-2018

SÅ er det nu! Årets Masterclass i Drama på MSG er på vej til søsætning, og masterclass-troldmand, dramachef og meget mere, Torben Ibsgaard, indkalder derfor til første runde af AUDITION...

Læs mere..

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin