MSG Academy vandt Ringsteds innovations-konkurrence – igen!

Alle 270 pxDer var stor ros til de 15 elever fra MSG Academys 2.g-hold, da de forleden vandt førstepræmien i Ringsted Innovationsuge, i konkurrence med andre ungdomsuddannelser. Opgaven var stillet af virksomheden Affald+, som havde brug for et koncept, der kunne få unge til at shoppe genbrugstøj. Blandt dommerne var Ringsted borgmester, Henrik Hvidesten, og præmieoverrækkelsen skete i Bengerd-Hallen.

- Det har været en virkelig fed uge, hvor vi har fået mulighed for at arbejde på en helt anden måde end til daglig, siger Asbjørn Woetmann Pedersen fra 2.b på MSG Haslev, som sammen med de andre på Academy-holdet knoklede løs med innovativ konceptudvikling ugen igennem.

Nanna Weimann Rødekilde fra 2. u på MSG Ringsted er enig: - Vi arbejdede hele tiden med noget nyt. I starten havde vi kun ja-hatte på, og arbejdede med alle ideerne, indtil vi valgte den, vi ville udvikle på, siger hun.

MSG Academy er Midtsjællands Gymnasiums talent-tilbud til særligt nysgerrige og interesserede elever. Og ivrige, må man tilføje, når man ser på hvad holdet netop har præsteret. Eleverne lavede udførlig research blandt unge om, hvad de tænker om genbrug. Researchen viste, at mange unge mener, at der mangler tøj netop til unge, men at de bare ikke kommer derhen. MSG-elevernes løsning er en MobilButik, hvor man kan bestille tøjet på hjemmesiden, og så kommer det fx om fredagen til MSG, hvor man så kan hente sin bestilling.

Vintage hjemmeside
- VI arbejdede ligesom i afdelinger, hvor nogen udviklede hjemmeside, nogen var på besøg i butikken og samlede info, og andre researchede og lavede kommunikationsanalyser, og så vendte vi i løbet af dagen løbende tilbage til den samlede gruppe, så alle hele tiden vidste, hvor de forskellige grupper var nået til, fortæller Eva Ørum Schjelde fra 2.w på MSG Ringsted.

MSG Academy-eleverne udarbejdede kommunikationsstrategier, lavede logo, og ændrede genbrugsbutikkens navn fra Affald+ til Vintage+, sådan at selve navnet kom til at signalere mere fashion, i stedet for genbrug af affald. De udarbejdede hele konceptet ”VINTAGE+”, den mobile genbrugsbutik. Dernæst lavede de demoer på en kampagne på Instagram, som man kan finde på ”vintageplusdemo”, samt en komplet hjemmeside, som man kan se ved at trykke på billedet.

dommer 360 pxHos virksomheden Affald+ var man begejstrede:

- MSG-eleverne her har lavet en virkelig solid undersøgelse, som vi ikke havde kunnet lave, hvor de har afdækket unges vaner og holdninger til genbrugstøj. Og dette mobile koncept, og mange af deres andre ideer, er nogle, som vi vil forsøge at føre ud i livet i det nye år. Deres koncept er både solidt og gennemresearchet, og så er det realiserbart, sagde Alis Graversen fra Affald+, da vinderen blev kåret. MSG-eleverne er derfor inviteret til møde i Affald+ i januar for at fremlægge deres koncept for ledelsen.

Affald+ er et affaldsselskab for Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner, der arbejder løbende med at genbruge mest muligt af det, som kommunernes borgere smider ud.

Også de to lærere for MSG Academy, Anne Sæhl Sørensen og Sofie Minke Anderson, var glade, og selvfølgelig stolte

- Eleverne har alle været meget aktive. Der er ingen tvivl om, at det at arbejde med en konkret og virkelig udfordring har sat mange faglige, kreative og organisatoriske kompetencer i spil, og det har været en fornøjelse at facilitere og følge, siger Anne Sæhl Sørensen.

Det er andet år i træk, at MSG Academy vinder førstepladsen i Ringsted Innovationsuge. Sidste år skete det med et læse-lege-koncept til daginstitutioner.