• Forsidefoto C
 • forside evt 3
 • gymnasielivet 16
 • DSC 0470
 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • Forsidefoto G
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto B
 • P3060419 6
 • Forsidefoto 2

 • Forsidefoto 5
 • Forsidefoto D
 • Forsidefoto A
 • STX åbner flest døre
 • Forsidefoto 3
 • Forsidefoto 7
 • Forsidefoto 4

   

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet
 • I Haslev har vi også HF
 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • MSG - Haslev og Ringsted

 • MSG - bliv parat til fremtiden

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

Fransk visit

Eva Bernard og Quentin Drouin 270 px

Danmark er værd at besøge – også to gange. Det mener de to franske gymnasieelever Quentin Drouin og Eva Bernard, som for nylig var i Danmark i en uge, hvor de blandt andet fulgte 2.y på MSG Ringsted. Og det er anden gang på mindre end et år, at de er på besøg på MSG.

- Vi fik nogle gode venner her, da vi var på en uges besøg i foråret i forbindelse med CED+-projektet. Vi har skrevet sammen siden og besluttede at komme herop igen, fortæller Quentin. Han bor hos sin veninde Stine Fredholm fra 2.z, mens Eva bor hos Aviaja Christensen fra 2.y.

Sidst var de her sammen med otte andre franskmænd, ti englændere og ti tjekkiske gymnasieelever. Men denne gang er besøget helt på eget initiativ. De har selv købt flybilletten, men de har dog fået lov at slippe for fravær mod at lave en lille rapport til deres engelsklærer, når de kommer hjem igen.

DSC 0410 360 pxDer er en del forskel på hverdagen i et fransk og et dansk gymnasium.

- Det er meget frit her i timerne. Eleverne må gå på wc når de har lyst, og der er mere snak. Vi skal sidde stille. Og så har I internet over det hele, og alle bruger computere. Hos os har vi ingen af delene, siger Quentin.

- Jeg synes nu ikke nødvendigvis, at det er bedre med computere og internet, siger Eva. – Jeg kan bedre lide pen og papir. Jeg tror, man lærer bedre. Og folk hos jer går på facebook hele tiden i timerne.

- Det er dejligt, at I har så tidligt fri. Hos os varer skoledagen til klokken 18, siger Quentin.

- Men vi møder til gengæld først klokken 9, og vi har en lang frokostpause, hvor vi får virkelig god, varm mad, tilføjer Eva, og remser al den lækre mad op, som hun er vant til på sit gymnasium.

DSC 0420 360 pxDe to har haft fornøjelsen af at optræde som lærer-assistenter i nogle fransktimer i løbet af ugen, for eksempel på 3.g-franskholdet, som var i gang med en tegneserie. I Frankrig er tegneserier højkultur på linie med romaner, og landet har sågar et tegneseriemuseum.

- Men der er altså nogle ord, som ikke er så nemme her, siger Quentin til de danske elever i sin gruppe. – Det er en gammel tegneserie, og de taler noget slang, som vi ikke rigtig bruger mere.

Eva og Quentin hjælper de danske elever med udtalen, og prøver også på bedste beskub at oversætte til engelsk, når det kniber. Klassen summer på tre sprog: fransk, engelsk og dansk.

- Vi har også været med til engelsktimer her. I har mere grammatik end vi har, konstaterer Eva.

Eva og Quentin kommer fra gymnasiet Lycée Aimé Césaire i byen Clisson, lidt syd for Nantes i det vestlige Frankrig. De er glade for at være i Danmark igen, selv om her er lidt køligere end hjemme. Tiden uden for skoletimerne på MSG er gået med at hygge sig med værterne. Eva var med til en 18-års fødselsdag – ”det var cool” – og Quentin har været med en tur i Tivoli.

DSC 0428 360 pxDeres gymnasium er fast samarbejdspartner med MSG i de årlige CED+ udvekslingsprojekter, hvor danske, franske, tjekkiske og engelske gymnasieelever mødes i en uge og samarbejder om et fælles emne. Projekterne er EU-støttede. Sidste gang var på MSG og drejede sig om unge, alkohol, rygning og stoffer. Forrige gang var i Tjekkiet med et andet sundheds-relateret emne på programmet.

 

 

Du kan se videoer om CED-projekterne her:

På MSG Haslev:

 Om projektet i Tjekkiet:

 …på CED+ hjemmesiden:

 

Læs flere nyheder

MSG Masterclass 2018-19: Nu skal du til …

30-08-2018

SÅ er det nu! Årets Masterclass i Drama på MSG er på vej til søsætning, og masterclass-troldmand, dramachef og meget mere, Torben Ibsgaard, indkalder derfor til første runde af AUDITION...

Læs mere..

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin