Design på MSG er et nyt hit i 1.g

Navids stol 270 pxOpfind en ny stol. Eller lav logo, menukort og skilte til en lille restaurant. Eller forsider til en bog.

Det er alt sammen design. Og design er hvad Navid Majdi og Nazih Sleiman og en masse andre 1. g’ere på MSG arbejder med i netop faget design, som er et af de kreative fag, man kan vælge på både MSG Ringsted og MSG Haslev. Lige nu flyder designlokalerne med små modeller af stole fra elevernes seneste projekt, mens computerskærmene surfer rundt efter ideer til en fiskerestaurant.

- Jeg valgte design lidt efter min mavefornemmelse, og det har jeg ikke fortrudt, siger Navid. Både han og Nazih, der begge går i 1. g på MSG Ringsted, har valgt en matematisk studieretning, fordi de overvejer at blive ingeniører.

Værksted 360 px- Jeg tænkte, at design ville passe godt ind der, og det gør det også, siger Navid. Han synes det kreative supplerer det naturvidenskabelige fint.

- Man tænker kreativt, og man får sådan en slags ”eureka-øjeblik” hvor hovedet myldrer med ideer. Så er det bare at komme i gang, mens det er levende, og så kan man altid rette på sine fejl bagefter siger Navid om den kreative proces.

Nazih er enig. – Der er plads til innovation i alt hvad vi laver. Da vi skulle lave en stol, prøvede vi fx at lave noget, som ikke var set før, men samtidig skulle det kunne realiseres og være noget, som folk måske ville købe i virkeligheden, siger han.

Stol og tegning 360 pxMSG’s designlærer, Jan Vestergaard, er uddannet fra designlinien på Arkitektskolen og har lang erfaring i at arbejde med både det visuelle, det teoretiske og det praktiske, når eleverne fx skal bygge modeller af det, de designer.

- De skal jo ikke blot finde på. De skal også researche og analysere på eksisterende forbilleder. Bagefter skal de også kunne analysere deres egne produkter og forklare, hvilke overvejelser de har haft, og hvor-dan de er nået frem til deres mål, siger Jan Vestergaard.

- Jeg synes det er fint, at vi også skal kunne analysere og anvende fagbegreberne. Nogle gange kan man også bruge teorien i det, man finder på, siger Navid.

Navid og Jan 270 pxAlle, der starter i gymnasiet, skal vælge et kreativt fag på C-niveau allerede når de søger ind på den konkrete skole. På MSG har de kommende 1.g’er længe kunnet vælge mellem drama, musik og billed-kunst, mens design er det nyeste tilbud. Tidligere måtte man vente til 3.g for at kunne få design som valgfag, men med den nye ordning får man – lige som med de tre andre fag - mulighed for at vælge design op på B-niveau senere, hvis man bliver virkelig bidt af det.

 

 

Den lille fisk 360 pxAnalyse af egen stol 360 pxGlimmerstol 360 px