SR-dage - på vej mod den rigtige studieretning

 SR 5 270 pxSkal min studieretning være med bioteknologi og matematik? Eller med musik A og engelsk A? Eller tre fede sprogfag? Eller noget helt andet?

Valget bliver lidt lettere, hvis man får lov at få en smagsprøve først. Derfor har vores 1.g’er netop haft to forløb med studieretningsdage, hvor de gennem fagligt arbejde har prøvet kræfter med nogle af de studieretninger, de overvejer at vælge. På musik/engelsk studieretningen blev der fx arbejdet med mixning af rap, på biologi-studieretningen med gærceller, og på mat-fys studieretningen med at undersøge og regne på indholdet af kobber i mønter.

SR 1 a 360 pxDette års 1.g’er er de første til at opleve denne nye måde at vælge studieretning på, som blev indført med gymnasiereformen. Tidligere skulle man vælge studieretning allerede i 9. klasse, altså før man rigtig vidste, hvad gymnasiet egentlig går ud på.

SR 4 a 360 pxStudieretningsdagene er den del af grundforløbet på MSG, som varer de tre første måneder af skoleåret. I slutningen af grundforløbet skal eleverne så vælge deres studieretning. Her hører der en vejledningssamtale med, så de kan blive hjulpet med at få kabalen med interesser, evner og drømme til at gå op i en højere enhed i den rigtige studieretning.


Du kan læse mere om grundforløbet her:

 

SR 3 b 360 px

 

 

 Læs om MSGs studieretninger her:

 http://www.msg-gym.dk/studieretninger/studieretninger

 

 

 

 

SR 3 a 360 pxSR 4 b 360 px