Lykke Friis fortæller om valget i Tyskland på MSG Ringsted

Lykke Friis 270pxEleverne på MSGs tyskhold i 2.g og 3.g kommer lidt tættere på begivenhederne hos vores store nabo mod syd, når MSG Ringsted får besøg af Tysklands-eksperten Lykke Friis onsdag den 13. september. Lykke Friis, der også er prorektor ved Københavns Universitet, holder foredrag med fokus på det tyske valg til forbundsdagen, som finder sted 24. september.

Ved valget bliver det afgjort, om Tysklands kansler fortsat skal hedde Angela Merkel fra CDU, eller om det i sidste time vil lykkes udfordreren, socialdemokraten Martin Schulz, at slå hende. Uanset udfaldet har udviklingen i Tyskland stor betydning både for Europa og for verden.

Lykke Friis vil blandt andet bringe os nærmere på de to kandidater, og hvad valget af den ene eller den anden kan have af betydning i forholdet til Frankrigs nyvalgte Macron, USA's Donald Trump, Brexit-forhandlingerne, EU's fremtid – og forholdet til Danmark.

MSGs tysk-elever kommer til at opleve en foredragsholder med en stor passion for Tyskland. Lykke Friis er barn af en tysk mor og en dansk far, stor fan af fodboldholdet Bayern-München og en flittigt brugt kommentator om tyske forhold i medierne.

- Min mor var tysker, og der er ikke noget, der kan udkonkurrere Heidelberg, Hamborg eller München – det er lige godt, uanset hvor jeg er. Tyskland er mit store honningdepot, har hun tidligere udtalt til Kristeligt Dagblad.

Foredraget med Lykke Friis foregår kl. 19-21 på MSG Ringsted. Det er arrangeret af LOF Ringsted, hvor interesserede også kan købe billet.