• Forsidefoto B
 • gymnasielivet 16
 • STX åbner flest døre
 • Forsidefoto 3
 • Forsidefoto 5
 • forside evt 3
 • På MSG Haslev har vi også HF
 • Forsidefoto D
 • P3060419 6
 • Forsidefoto 2

 • DSC 0385Forsidefoto 1
 • Forsidefoto C
 • DSC 0470
 • Forsidefoto 7
 • Forsidefoto A
 • Forsidefoto G
 • Forsidefoto 4

   

 • MSG - Haslev og Ringsted

 • MSG Haslev - 100 år 2014

 • I Haslev har vi også HF
 • Lokalt gymnasium - globalt udsyn

 • MSG - fællesskab

  Nye venner for livet
 • MSG - bliv parat til fremtiden

Internationalt

InterntationaltCuba-klasse, studierejser, udveksling...

Læs mere!

40 unge fra fire lande i samarbejde om tobak, alkohol og stoffer

Elodie Moinard tv fra Frankrig Stephen Cheung fra England Christian Tingsleff fra Danmark og Klara Zatloukalá fra Tjekkiet samarbejder på MSG HaslevI Frankrig er det cool blandt mange unge at ryge. Danske unge har europarekord i alkohol-indtag. I England er helt unge, der ellers ikke ryger, begyndt at ryge e-cigaretter. Og i Tjekkiet er øl billigere end vand på restauranterne.

Hvordan kan man som ung fra disse lande finde fælles ideer til at løse disse udfordringer, når man nu ved, at rygning er decideret sundhedsskadelig, og at druk også er noget møg? Den udfordring arbejder 40 gymnasieelever fra netop Frankrig, Danmark, England og Tjekkiet med i denne uge på Midtsjællands Gymnasium i Haslev.

- Det er et virkelig cool projekt, for det giver os mulighed for at møde unge fra andre lande. Og vi kan også lære hinanden om, hvordan forholdene er omkring tobak, alkohol og stoffer i vores forskellige lande, siger 16-årige Elodie Moinard fra Aimé Césarie-gymnasiet i Frankrig.

 

Ugen begyndte allerede søndag, hvor eleverne besøgte København med en guidet tur til blandt andet Christiania. Mandag startede op med et foredrag af Martin Fritzen, der fortalte om sit eget misbrug af piller, stoffer og alkohol og hvordan kan kom ud af det. Det var dog først og fremmest alkohol og cigaretter, der var i fokus, da eleverne tirsdag præsenterede hinanden for de undersøgelser, de havde lavet i deres egne lande. Allerede i præsentationerne var det tydeligt, at der er klare forskelle på de fire lande.

2 Franske elever præsenterer deres oplæg- Jeg kan se, at unge franskmænd ryger meget mere end vi gør i de tre andre lande. Til gengæld er øl den nationale drik hos os, hvor øl er billigere end vand på restauranterne. Tjekkiet uden øl ville være lidt som Frankrig uden Eiffeltårnet, siger 17-årige Klara Zatloukalá  fra Jirího Ortena-gymnasiet i Tjekkiet.

Trods øllets høje status i Tjekkiet, er det imidlertid de danske unge, der ligger inde med den kedelige rekord som de mest alkohol-drikkende unge i EU.

- Jeg har lært, at franskmændene har en talemåde om det a tdrikke meget, fortæller 18-årige Christian Tingsleff fra MSG Haslev:
- Det hedder ”At drikke som en dansker”. Men vi har også allerede lært, at vi har nogle fælles udfordringer, som vi skal prøve at foreslå fælles løsninger på, siger han.

Projektet, som er støttet af EU, er led i det såkaldte CED+ samarbejde, som Midtsjællands Gymnasium har været del af i adskillige år. Under overskriften ”Food for thoughts – sharing and developing healthy futures” har elever fra de fire lande mødtes på skift i de forskellige lande. Sidste år var Tjekkiet vært, i år er det Danmark.

Hen over ugen skal eleverne blandt andet arbejde med at udvikle en app, der fokuserer på sundhed, alkohol, tobak og stoffer. De skal også på besøg hos både sundhedsrådgivningen og rusmiddelcentret i Faxe Kommune, og de skal lave forskellige biologi-eksperimenter omkring blandt andet vores nervereaktioner.

- Noget, der ser ud til at være fælles for unge i vores fire lande er, at når man ryger eller drikker, er det især for at være med socialt. Altså ikke noget, man gør, fordi man nødvendigvis har lyst til det, men lige så meget fordi man ikke vil være udelukket fra en bestemt vennegruppe, siger Stephen Cheung fra Lincoln Christ´s Hospital School i England.

- Derfor er det virkelig en udfordring, hvis man skal gøre det mindre cool eller mindre attraktivt. Forbud er jo ikke nødvendigvis en god ide, fordi det kan gøre det mere sejt for nogle, siger Stephen.

2 International biologi på den sjove måde test af nervernes reaktionstider ved hjælp af tryk på skulderen- Hvis jeg går lige uden for mit gymnasium hjemme i Frankrig, er der bare enormt mange, der står og ryger. Her i Danmark er der nærmest ingen. I vores kultur har vi forbundet cigaretter med det at være cool og afslappet, og rygning har også været en måde at slappe af på, fortæller Elodie Moinard.

Af de franske elevers præsentationer fremgik det dog, at der også i Frankrig er et skift i gang omkring den måde, man i offentligheden ser på rygning, for eksempel ved at filmstjerner ikke længere optræder så meget med en smøg i munden.

Under opholdet i Danmark bor de udenlandske elever privat hos MSG-elever i Haslev og Ringsted. Det er en vigtig del af projektet, som giver mulighed for at lære hinanden kulturer bedre at kende.

- Jeg bor hos en MSG-elev, som boede hos mig da hun var i Tjekkiet sidste år. Vi aftalte at jeg skulle bo hos hende nu, og jeg synes det er fantastisk, at man kan opbygge et venskab på den måde, bare i løbet af en uge, siger Klara.

Læs flere nyheder

MSG Masterclass 2018-19: Nu skal du til …

30-08-2018

SÅ er det nu! Årets Masterclass i Drama på MSG er på vej til søsætning, og masterclass-troldmand, dramachef og meget mere, Torben Ibsgaard, indkalder derfor til første runde af AUDITION...

Læs mere..

Dimission 2018

08-06-2018

Kære afgangselev og forældre MSG har hermed fornøjelsen af at inviterere jer til  Dimission 2018. På MSG Haslev foregår dimissionen fredag den 29. juni kl. 14.00 - 16.30. På MSG Ringsted foregår dimissionen lørdag den...

Læs mere..

Med 1.x på Vikingeskole

31-05-2018

På med vikingetøjet!Opgave:1) Bliv klog på vikingetiden i dine gymnasietimer. 2) Tag til vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. 3) Opfind en række aktiviteter, hvor du ved hjælp af det, du finder...

Læs mere..

TV-optagelser med Jan Hellesøe på MSG …

15-05-2018

En stor gruppe MSG-elever var med, omgivet af tv-kameraer og mikrofoner, da et TV-hold tirsdag optog scener til et program, der skal sendes på DR1 senere på året.I centrum var...

Læs mere..

Gallafest 2018 - Lad kjolerne styre!

20-04-2018

Ankomst fra galla 2017 på MSG RingstedNu er det galla-tid igen på MSG. På torsdag den 26. april holder 3.g’erne på MSG Ringsted deres store gallafest, og fredag den 4...

Læs mere..

International Dag på MSG 2018

09-04-2018

Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding...

Læs mere..

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin