Hvad siger vores tidligere elever?

Hvert eneste år forlader ca. 250 unge mennesker Midtsjællands Gymnasium med hvide huer på hovedet. Hvor går de hen, hvad læser de videre til - og hvad kan de bruge det, de lærte på MSG, til? Vi har spurgt en række af vores tidligere elever.

1 Malthe Rasmussen

Malthe Kildegaard Rasmussen, STX fra MSG Ringsted 2012

Læser historie og psykologi på RUC
Historiefaget var ikke noget, jeg interesserede mig meget for, før jeg startede på MSG. Men min historielærer åbnede virkelig mine øjne. Historie endte med at være mit bedste fag, og det, jeg nu læser videre på RUC. Her kan jeg desuden kombinere det med psykologi, som var det fag, jeg oprindelig troede, at jeg ville læse. Jeg håber at kunne tage en ph.d. når jeg bliver færdig med kandidatuddannelsen.

 

  1 Sandy LindholmSandy Lindholm, STX fra MSG Haslev 2015
Læser farmaci på Københavns Universitet.


Jeg elsker farmaci-studiet. Før gymnasiet ville jeg være dyrlæge, men undervejs overvejede jeg også alt muligt andet. Farmaci kendte jeg ikke, før jeg lavede Studieretningsprojekt om det i 3.g og blev fuldstændig bidt af det. I gymnasiet kunne jeg ikke altid se, hvad vi skulle bruge det, vi lærte til, fx integralregning, men her på studiet bruger vi det hele tiden. Det samme med engelsk: Vores bøger er på engelsk, og en del af underviserne på studiet taler kun engelsk.

 

 

1 Matias ChristensenMatias K. Christensen, STX fra MSG Ringsted 2013
Læser til bygningsingeniør på SDU

I gymnasiet kunne det nogle gange være svært at forestille sig, hvad man skulle bruge alt det teoretiske til. Men her på mit studie bliver matematikken pludselig meget praktisk, når man fx skal bruge en differentialligning til at regne ud, hvordan en betonbjælke vil opføre sig. Vi har tværfaglige projekter med udvekslingsstuderende, som foregår på engelsk, og i mange ingeniørfirmaer arbejder man med udenlandske kunder, så jeg er også glad for, at jeg valgte at hæve engelsk til A-niveau.

 

1 Karoline StageKaroline Stage, STX fra MSG Ringsted 2015

Læser international virksomhedskommunikation med engelsk og medier på SDU

Da jeg startede på gymnasiet ville jeg være journalist. Men under studiepraktikken i 3. g var jeg på det studie, jeg går på nu, og der blev jeg hooked. Det er en meget bred uddannelse, som kombinerer indføring i britisk og amerikansk sprog og samfundsforståelse med journalistikken. Jeg var meget glad for engelsk i gymnasiet og vidste, at den vej ville jeg også. For mig var MSG Ringsted ikke bare undervisning, men et sted, hvor jeg udviklede mig på en god måde. Jeg var med i elevrådsarbejde. Jeg kan godt lide at tage initiativ og stå frem, og jeg oplevede, at på et lille gymnasium som MSG er der kort vej fra tanke til handling, og vi kunne få utrolig mange ting gennemført.

 

1 Kevin Sundin Hjulmand

Kevin Sundin Hjulmand, STX fra MSG Haslev 2013
Læser politik og administration på RUC.
Det faldt mig naturligt at vælge RUC, hvor vi arbejder meget med gruppearbejde og problemorienteret undervisning, som jeg også godt kunne lide på MSG. Men jeg vidste ikke fra starten, hvilket studie jeg ville vælge. Jeg havde først et sabbatår, hvor jeg tjente penge til en lejlighed. Her på RUC har jeg haft meget glæde af samfundsfag og psykologi, men også af mange andre fag, jeg havde i gymnasiet. Man skal selvfølgelig tænke på sine karakterer, når man går i gymnasiet – det er man nødt til – men man behøver ikke beslutte sig fra første dag til, hvad man vil læse videre til. Man udvikler sig utrolig meget, mens man går på MSG. Jeg lærte fx også meget af at være med i elevrådet.

1 Jesper GlerupJesper Glerup, STX fra MSG Ringsted 2014
Læser medicin på Københavns Universitet.
Jeg havde naturvidenskabelig studieretning, men ville gerne arbejde med mennesker, så det skulle være læge. Jeg tror, gymnasiet er med til at modne en, og man finder ud af, at hvis man vil noget, må man arbejde for det. Det gælder endnu mere, når man kommer ind på studiet. Men jeg har kunnet bruge meget af det, jeg har lært, også fx et fag som psykologi. Engelsk er selvfølgelig også et must, for næsten alt vores studiemateriale er på engelsk. Jeg bor stadig i Ringsted og pendler med toget, men jeg har ikke længere transporttid end mange af mine medstuderende.

 

 

1 Carina Sudhof

 

 

Carina Sudhof, STX fra MSG Haslev 2013.
Læser kandidatuddannelsen i Interkulturelle Markedsstudier med tysk (cand.ling.merc) fra CBS og Københavns Universitet.
Jeg har altid gerne villet noget med tysk og marketing, men jeg skulle give den en skalle i gymnasiet for at få høje nok karakterer til CBS. Samfundsfag A og engelsk A er begge superrelevante på mit studie. Men jeg har jeg også haft meget glæde af fx oldtidskundskab og religion. De fag gør, at jeg kan komme med anderledes input end mange af mine medstuderende, som kommer fra handelsgymnasierne. At have lært at lave en problemformulering og selv styre sit arbejde er også afgørende her.

1 Nadja MartlevNadia Martlev, STX fra MSG Ringsted 2014
Læser til sygeplejerske på UCSJ i Roskilde
Jeg vidste tidligt, at jeg ville være sygeplejerske, men valgte gymnasiet, fordi jeg også gerne ville dygtiggøre mig bogligt. Det har givet mig mange fordele på mit studie, at jeg fx ved hvordan man laver store opgaver. Det er klart, at jeg har glæde af at have haft fx biologi og psykologi på B-niveau på MSG. Men fag som religion og historie har også været vildt spændende. Jeg vil også fremhæve det sociale, hvor man udvikler sig meget i gymnasietiden.

 

 

 

1 Lærke Ølshøj

 

 

 

Lærke Ølshøj, STX fra MSG Haslev 2008

Kandidat i musikvidenskab fra Københavns Universitet, læser nu Rytmisk Korledelse i Aalborg
Da jeg begyndte på MSG, vidste jeg ikke, om musik ville blive en stor hobby eller et levebrød. Jeg overvejede også psykologi. Efter gymnasiet var jeg på musikhøjskole, og kom bagefter ind på Musikvidenskab på universitetet, hvor man kunne læse psykologi som sidefag. På universitetet bruger man alt det, man lærte i gymnasiet om at analysere og arbejde i dybden. Og mere til. De naturvidenskabelige fag var tunge for mig komme igennem i gymnasiet, men i dag er jeg glad for den brede viden, det gav.

1 Majken Camilla AncherMajken Camilla Ancher, STX fra MSG Haslev 2014

Læser Leisure Management på UCSJ
Jeg har lært meget af at arbejde med større opgaver. Jeg har også haft brug for både samfundsfag og matematik B. Men i det fag, jeg læser nu, kan jeg egentlig bruge alt det, jeg lærte på MSG, for man kan komme til at arbejde med alle slags events. Så man behøver ikke lytte efter, hvis folk uden for gymnasiet spørger, hvad man kan bruge det til.

 

 

1 Sebastian Primdahl OlesenSebastian Primdahl Olesen, STX fra MSG Haslev 2013
Læser Fransk på Købehavns Universitet
Min fransklærer på MSG tændte gnisten. Jeg elsker fransk sprog, kultur og mad. Først ville jeg være rockmusiker, men efter sabbatår valgte jeg franskstudiet. Faget kan føre til alting. Fx er jeg ved at starte et online oversætterfirma. På universitetet bruger jeg alt det, som først virkede lidt underligt på mig i gymnasiet: At problemformulere, analysere i dybden, arbejde med taksonomiske niveauer og arbejde tværfagligt. Jeg regner med at kombinere fransk med arabisk, når jeg går i gang med kandidatuddannelsen.

1 Jonas Kjeldgaard SørensenJonas Kjeldgaard Sørensen, STX fra MSG Ringsted 2012
Læser på overbygningen på Det Fynske Kunstakademi
Kunstakademiet handler om passion, disciplin og talent. Men drømmen om Kunstakademiet var ikke klar, da jeg startede på MSG. Men gymnasiet gav mulighed for på mest kompleks vis at lade sin verdensopfattelse forstyrres, og lade sin tænkning gå på tværs. Jeg vil fremhæve tre forløb på MSG: Et forløb i 1.g om uendelighed, et forfriskende og ambitiøst Masterclass-projekt, og SRP-opgaven i 3.g., hvor man opdager, hvordan ens tænkning har ændret sig dramatisk fra folkeskolen, så man er i stand til at arbejde med et levende mål, der vokser dag for dag i løbet af skriveperioden.

 

 

1 Amanda Bøgh NielsenAmanda Bøgh Nielsen, STX fra MSG Haslev 2012,
Læser international virksomhedskommunikation med tysk, engelsk og dansk på SDU i Odense
I gymnasiet opdagede jeg, at jeg elskede tysk og var god til det. Jeg ville læse videre et sted, hvor jeg både kunne læse tysk og engelsk. Da studievejlederen på MSG forslog mit studie, var jeg solgt. Jeg var et år i London som au pair og startede så på studiet. Jeg har haft brug for al den grammatik, jeg har lært i sprogfagene. Elsker man sprog, gælder det om at få hørt og talt så meget som muligt, også uden for timerne, mens man går i gymnasiet.

 

 

1 Jibril SyedJibril Syed, STX fra MSG Haslev 2012
Læser til maskiningeniør på DTU i Ballerup
I dag sidder jeg og regner med indviklet matematik til dele til en maskine, vi er ved at bygge. Men da jeg gik i gymnasiet, havde jeg virkelig svært ved at forstå, at det, vi skulle lære, var noget, der skulle bruges i virkeligheden. Jeg havde benzin i blodet, og det gik mere op i venner, scooterkørsel og sjov. Min studentereksamen blev så dårlig, at jeg reelt ikke kunne bruge den. Jeg blev reddet af det usandsynlige held, at adgangskvotienten var lav det første år min uddannelse blev åbnet. Det har den ikke været siden. Men det har været hårdt og taget længere tid, når jeg skulle læse op på alt det, jeg glippede i gymnasiet. Mit råd til unge, der har det lige som jeg havde det i gymnasiet er: Æblet er ikke så surt, som du tror. Hæng i, hold ud og bliv færdig. Prøv at se det store billede for dig. Gymnasiet er et sted, man går på for at kunne komme ind på en videregående uddannelse, så man kan komme til at lave noget af det, man virkelig gerne vil.