International Dag på MSG 2018

aDSC 0295Er du til afrikansk dans, brasiliansk dans eller beretninger fra udsendte soldater? Til Fake News eller et lynkursus i finsk? Eller en verdensreligion? Vil du høre om at være udlænding i Danmark, eller vil du vide noget om at være på flugt?

Onsdag den 11. april er det International Dag på MSG, og begge afdelinger bobler over med workshops og foredrag med fokus på en masse forskellige aspekter af det internationale.


Alle elever har mulighed for at vælge sig ind på to af de mange tilbud, og derudover er der nogle fælles aktiviteter. Mange af oplægsholderne kommer udefra, men lynkurset i finsk sprog og kultur bliver såmænd afholdt af Satu Helenius Olsen, som ud over at være lærer på MSG også er ægte finne.

Det er MSG’s Internationale Udvalg, der har arrangeret det meget varierede program, og det har været en stor udfordring at få det hele til at gå op, og at sørge for, at der var den rigtige mængde workshops både på MSG Haslev og MSG Ringsted, fortæller Emilie Porsman Hansen fra 1.c, som er med i Internationalt Udvalg.

- Som elev har det været en fed oplevelse at være med i udvalget. Jeg tror det bedste ved at være med er at se det program, vi har frembragt, vel vidende at vi startede med tæt på ingenting, siger Emilie.

Anette Bækvang, der er international koordinator på MSG, lægger vægt på, at programmet er sammensat efter input fra alle klasserne, så der også på den måde skulle være noget for enhver smag og enhver nysgerrighed.

- Det er den dag, hvor vi alle rækker ud til verden, og hvor verden rækker ind til os, siger hun.

Rektor Lene Eilertsen fremhæver, at dagen også giver eleverne mulighed for at arbejde med deres interkulturelle kompetencer.
- Dagen er en anden måde at være nysgerrig på end den normale undervisning giver mulighed for, siger Lene Eilertsen, som også sidder med i Internationalt Udvalg.- Eleverne kan vælge workshop efter interesse og eleverne er sammen på tværs af klasser og årgange. Dagen bliver en fælleskabsdag - en MSG-dag, siger hun.

Se workshops på MSG Ringsted her:
Se workshops på MSG Haslev her: