IT på MSG - overordnede retningslinjer

På MSG forventer vi, at du har en bærbar computer med i undervisningen til dagligt.

Det gør vi fordi:

- dit skema og eventuelle skemaændringer samt al information fra skolen ligger på vores fælles platform Lectio
- her ligger også meget af det materiale du skal bruge i undervisningen fx arbejdsspørgsmål, dokumenter, link eller indscannet materiale, som din lærer har lagt til dig
- du skal bruge den bærbare som dagligt arbejdsredskab. Det kan være i de naturvidenskabelige fag, hvor man ved eksperimenter laver dataopsamling på PC; det kan være i sprogundervisningen, hvor vi benytter en online ordbog eller i samfundsfag, hvor man skal ind og finde statistiske oplysninger.
- du i matematik skal anvende et fælles matematikprogram, som al matematikundervisning foregår i. Det er også i det program du laver hjemmeopgaver og til sin tid eksamensopgaver.
- du kan tage noter på din bærbare, så du har alle dine noter fra 3 års undervisning samlet et sted i stedet for på tusind løse stykker papir.
- skolen i løbet af 2013-2014 går ud i en sky-løsning (Cloud), hvor en stor del af det fremtidige skolearbejde kommer til at foregå.

Gratis Officepakke
Fra december 2013 kan du som elev på MSG gratis downloade den komplette Officepakke både til Windows 7 og 8 og Apple OS. Du logger ind på skolens Skyløsning via hjemmesiden og dit Uni-Login. Du kan downloade 5 installationer i løbet af dine 3 år på MSG.

Kort sagt – din bærbare bliver fremover et vigtigt redskab i din læring og i dit skoleliv!

Skolen stiller et højtydende trådløst netværk til rådighed, ligesom vi giver adgang til en lang række ressourcer på nettet. Det er fx online ordbøger, online leksika, datasamlinger, artikelsamlinger samt webprint hvor du kan printe på skolens kopimaskiner/printere.

UNI-login
Når du starter på skolen, får du et UNI-login, som du skal bruge for at komme på skolens netværk, for at kunne kopiere og printe samt for at kunne komme på de eksterne ressourcer skolen stiller til rådighed på nettet. Endvidere får du brugernavn og adgangskoder til Lectio.

Krav til din computer
Du skal selv medbringe en bærbar computer dagligt. Denne skal leve op til følgende standard:
- have trådløst netkort til n-standard. Vi understøtter ikke længere de gamle a/b/g-standarder. Har du en bærbar, som kun har a/b/g-standard, skal du købe et trådløst usb-netkort med n-standard for at kunne benytte skolens trådløse net.
- have styresystem Windows 8 (anbefalet) eller Windows 7 eller for Mac-brugere nyere udgave af OSX. Vi understøtter af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager ikke længere Windows XP og Windows Vista samt ældre udgaver af MAC-styresystemer.
- din bærbare skal have lang batteritid, og ikke være alt for stor. Vi anbefaler en skærmstørrelse på 13-15 tommer.
- vi kan ikke anbefale at bruge en iPad eller Android-baseret tablet til skolearbejde, idet en række programmer og ressourcer ikke kan afvikles herpå. Dette gælder tillige de nye Windows-tablets med Windows RT.
- du kan som elev gratis downloade den fulde Officepakke til Windoms og Mac gennem skolens skyløsning.

Introduktion
I introugen får du introduktion til skolens it-systemer, kommer på det trådløse netværk samt får installeret matematikprogrammet på din bærbare. Matematikprogrammet er indeholdt i den intropakke du i alt betaler 400,- kr. for (læs om intropakken et andet sted).

Her er der hjælp at hente
Skolens IT-administrator er Kenneth Vestergaard, som vil være til stede på begge skoler efter et fast skema. Endvidere er der på begge afdelinger en ældre elev, der fungerer som lokal it-supporter.

 

Kontakt os

MSG Haslev:
Skolegade 31, 4690 Haslev,
Tlf. 56 31 24 04,
E-mail:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Haslev

MSG Ringsted:
Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted,
Tlf. 57 68 11 40,
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sådan finder du vej til MSG Ringsted

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Admin