Udskriv

MSGs teaterchef stiler endnu højere i år

Der er store krav til hvad danserne skal kunne udtrykke - lilleDer er store krav til hvad danserne skal kunne udtrykkeSkuespillere, der mimer deres rekvisitter ud af den blå luft. Elektroniske scenebaggrunde, som man kan se igennem. Dansere med lysende dragter. Anderledes musik. Og opførelser i både Finland, Haslev og på teatret Viften i Rødovre. Det bliver virkeligheden, når MSGs Masterclass i Drama folder sig ud i det sene efterår og vinter med årets produktion, der har fået arbejdstitlen ”Can’t breathe”.

Den boblende kreative hjerne bag det hele er Torben Ibsgaard, som både er lektor i drama på gymnasiet og kunstnerisk leder af Teater-Vi-Tør, som er den samlende betegnelse for de efterhånden mange forskellige slags ungdomsteater, som spreder sig ud som ringe i vandet fra MSG Haslev.

- Vi har haft nogle virkelig dygtige unge mennesker til optagelse igen i år, fortæller en ivrig teaterchef efter vel overståede auditions, både i Haslev og i Porvoo i Finland, hvor MSGs venskabsgymnasium ligger.

Musikerkoncentration til audition - lilleMusikerkoncentration til audition- I år bliver musikken ekstra spændende, med et stort orkestreret cross-over af forskellige genrer og instrumenter, siger han og remser en lang række instrumenter op, lige fra elektronisk programmerede instrumenter over violin, mandolin og harmonika til almindelige band-instrumenter som elguitar og trommer. Og de fem sangere skal som del af repertoriet også arbejde med samisk sangstil.

Masterclass i Drama gennemføres hvert år som et højprofileret stykke ungdomsteater. Alle de medvirkende er elever ved Midtsjællands Gymnasium eller gymnasiet i Porvoo, men det er kun de dygtigste, der slippes gennem nåleøjet ved den årlige audition hos Teater-Vi-Tør. Ved hver produktion samarbejdes der med folk fra det professionelle teatermiljø – men først og fremmest bliver der hvert eneste år stilet højt, kreativt og nytænkende.

Audition. Skuespiller-ansøgerne i intens samtale med dramalærer Maria Holst Andersen - lilleAudition. Skuespiller-ansøgerne i intens samtale med dramalærer Maria Holst AndersenInspirationen i år er hentet hos den unge engelske dramatiker Duncan Macmillan og hans stykke ”Lungs”.

- ”Lungs” handler om et ungt par som ønsker at få et barn, men som føler sig kvalt i en følelse af at være i tidsnød og af de vilkår de er underlagt, så som miljø, den ustabile verdenssituation, karriere, eksponering, forventninger. De skal træffe de rigtige valg. Tænker sig for meget om, forpasser de tiden. Tænker de sig ikke godt om, kan det ende med katastrofale konsekvenser, fortæller Torben Ibsgaard.

Hos Teater-Vi-Tør får stykket imidlertid helt andre drejninger end i det originale manuskript, fordi teatret laver en såkaldt re-enactment, hvor tingene bliver genspillet på nye måder.

Hvis man skal skrive noget karakteristisk om Torben Ibsgaard, må det være, at han ikke er bange for at kaste sig selv og de unge medvirkende ud i helt nye udfordringer. Hver gang. Sidste år blev der spillet på tre forskellige scener rundt om i byen, med deltagelse af både heavyrock-band, finsk kor, danske og finske skuespillere og halvdelen af forestillingen på engelsk.

Forrige år blev der spillet nycirkus på scenen i det københavnske teater ZeBu, med akrobatik, ethjulede cykler og intense dialoger bygget op over de unges egne livserfaringer.

Årets Masterclass opføres i Porvoo i Finland 25. og 26. november. 16. og 17. januar spilles der på MSG Haslev, og 19. januar opføres forestillingen så på scenen i Kulturhuset Viften i Rødovre. Produktionen har fået støtte både fra Nordisk Ministerråd og Faxe Kommune.

Kontakt os

MSG Haslev: Skolegade 31, 4690 Haslev, Tlf. 56 31 24 04, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MSG Ringsted: Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted, Tlf. 57 68 11 40, Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Sådan finder du vej til vores to adresser

Admin