Udskriv

9. klasser skal lære drama med MSG-lærere

 MSGs dramalærere Maria Holst Andersen og Torben Ibsgaard ved den ene af de to skoler der er med i drama-samarbejdetMSGs dramalærere Maria Holst Andersen og Torben Ibsgaard ved den ene af de to skoler der er med i drama-samarbejdetEleverne i to af 9.klasserne i Faxe kommune får et ekstra skud drama til efteråret. Midtsjællands Gymnasium er nemlig gået i samarbejde med Faxe Kommune om at lade to af gymnasiets dramalærere rykke ind og stå for et forløb over 7-8 uger med undervisning i drama, i samarbejde med klassernes lærere. Eleverne i de to klasser går på den såkaldte performance-linie, som er oprettet på Østskolens afdeling i Karise og på Nordskovskolen i Haslev.

- Vi glæder os virkelig meget til at arbejde sammen med eleverne og med deres lærere, siger Torben Ibsgaard, der er dramalærer på MSG og drivende kraft bag MSGs Teater-Vi-Tør og Masterclass i Drama.

Sammen med sin kollega Maria Holst Andersen kommer han til at tage folkeskoleeleverne igennem et forløb, hvor de skal opbygge en forestilling helt fra bunden. De kommer både gennem nogle kreative og udfordrende processer, hvor de ud fra nogle rammer og kreative ”benspænd” skal udvikle grundlaget for den endelige forestilling, og de kommer til at prøve mange praktiske roller også, så som instruktør, scenograf, lysmand, skuespiller osv.

Klar til drama - Eleverne fra  9.p på Østskolens afdeling i KariseKlar til drama - Eleverne fra 9.p på Østskolens afdeling i Karise- Vi kommer også til at inddrage en eller flere personer fra det professionelle teatermiljø, fortæller Torben Ibsgaard, som også roser Faxe Kommune for at støtte helhjertet op om projektet.

Også skoleder for Østskolen, Erik Nordentoft, er begejstret for projektet.

- Det her er jo et praktisk eksempel på, hvordan vi i dag har fuld gang i den åbne skole på en måde, som også giver super god mening for vores faglighed, siger, Erik Nordentoft.

På Midtsjællands Gymnasium glæder pædagogisk leder Arn Bjørnsfeldt sig til at se det nye samarbejde folde sig ud.

- Vi har jo i forvejen en stærk drama-profil her på MSG, som vi gerne vil udvide ud over skolens matrikel. Nu får vi denne mulighed for at arbejde direkte med eleverne i folkeskolens udskoling, og det tror vi, kan højne drama-niveauet, både i kommunen som helhed, men også her hos os, hvis nogle af eleverne vælger at fortsætte med drama her på MSG Haslev, siger han.

Skoleleder Erik Nordentoft ser drama-projektet som en virkeliggørelse af den åbne skole - lillleSkoleleder Erik Nordentoft ser drama-projektet som en virkeliggørelse af den åbne skoleArn Bjørnsfeldt lægger vægt på, at dramafaget ikke bare er et teater-fag, men også et fag, der giver en masse kompetencer til at klare andre fag bedre.

- Vi ser jo, at vores drama-undervisning tit giver en hurtigere personlig udvikling hos den enkelte unge. Man lærer sig selv bedre at kende og udvikler nogle personlige kompetencer. Man bliver også bedre til at performe, og det kommer én til gavn, også i eksamens-situationen, siger han.

Elever på MSG kan have drama som et ét-årigt C-niveau-fag og desuden tilvælge et år mere med faget på B-niveau. Det seneste B-hold var sidste år i Prag i Tjekkiet for at lære om den tjekkiske specialitet Sort Teater, som de senere lavede en forestilling med på gymnasiet.

Sidst, men ikke mindst, afholder MSG hvert år en Masterclass I Drama, hvor man i samarbejde med professionelle opbygger forestillinger på højt niveau. Forrige skoleår var det en nycirkus-forestilling, som blev opført på Teater ZeBu i København, og i seneste skoleår var det en ambitiøs ”in-ya-face” forestilling med storslået scenografi på tre scener, kor og heavy metal-musik, afviklet både i Danmark og Finland med hjælp fra 19 skuespillere og musikere fra MSGs finske venskabs-gymnasium. Og nu er der lige indkaldt audition til dette års forestilling, som igen bliver i samarbejde med finnerne.

Kontakt os

MSG Haslev: Skolegade 31, 4690 Haslev, Tlf. 56 31 24 04, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MSG Ringsted: Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted, Tlf. 57 68 11 40, Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Sådan finder du vej til vores to adresser

Admin