Udskriv

IT på MSG - overordnede retningslinjer

På MSG forventer vi, at du har en bærbar computer med i undervisningen til dagligt.

Det gør vi fordi:

- dit skema og eventuelle skemaændringer samt al information fra skolen ligger på vores fælles platform Lectio.

- her ligger også meget af det materiale du skal bruge i undervisningen og til eksamen, fx arbejdsspørgsmål, dokumenter, link eller indscannet materiale, som din lærer har lagt til dig.

- du skal bruge den bærbare som dagligt arbejdsredskab. Det kan være i de naturvidenskabelige fag, hvor man ved eksperimenter laver dataopsamling på PC; det kan være i sprogundervisningen, hvor vi benytter en online ordbog eller i samfundsfag, hvor man skal ind og finde statistiske oplysninger.

- du i matematik skal anvende et fælles matematikprogram, som al matematikundervisning foregår i. Det er også i det program du laver hjemmeopgaver og til sin tid eksamensopgaver.

- du kan tage noter på din bærbare, så du har alle dine noter fra 3 års undervisning samlet et sted i stedet for på tusind løse stykker papir.

- På MSG har vi en Skyløsning (Cloud), hvor en stor del af det fremtidige skolearbejde kommer til at foregå.

Gratis Office pakke

Som elev på MSG kan du gratis downloade den komplette Office pakke både til Windows og Apple OS. Du logger ind på skolens Skyløsning via hjemmesiden og dit Uni-Login. Du kan downloade 5 installationer i løbet af dine 3 år på MSG. Når du er stoppet som elev på MSG, går der 30 dage før din licens udløber.

Skolen stiller et højtydende trådløst netværk til rådighed, ligesom vi giver adgang til en lang række ressourcer på nettet. Det er fx online ordbøger, online leksika, datasamlinger, artikelsamlinger samt webbaseret printløsning, hvor du kan printe på skolens kopimaskiner/printere.

Kort sagt – din bærbare bliver et vigtigt redskab i din læring og i dit skoleliv!

UNI-login

Når du starter på skolen, får du et UNI-login, som du skal bruge for at komme på skolens netværk, for at kunne kopiere og printe, samt at kunne tilgå de eksterne internetressourcer skolen stiller til rådighed. Endvidere får du et brugernavn og en adgangskode til vores intrasystem Lectio.

Krav til din computer

Du skal selv medbringe en bærbar computer og den skal leve op til følgende standard:

- have trådløst netkort til minimum n-standard.

- have styresystem Windows 10 (anbefalet) eller for Mac-brugere nyeste udgave af OSX. Vi understøtter af tekniske og sikkerhedsmæssige årsager ikke Windows XP og Windows Vista & Windows 8, samt ældre udgaver af MAC-styresystemer, versionerne 10.10,10.11 og 10.12.

- din bærbare skal have lang batteritid, og ikke være alt for stor. Vi anbefaler en skærmstørrelse på 13-15 tommer.

- vi kan ikke anbefale at bruge en iPad eller Android-baseret tablet til skolearbejde, idet en række programmer og ressourcer ikke kan afvikles herpå, samt at tablets ikke må bruges til eksamen. Dette gælder tillige de nye Windows-tablets med Windows RT.

De første dage

I introugen får du introduktion til skolens it-systemer, kommer på det trådløse netværk og intrasystemet Lectio, samt får installeret matematikprogrammet på din computer. Matematikprogrammet og andre fagprogrammer er indeholdt i den intropakke, du i alt betaler 400 kroner for (læs om intropakken et andet sted).

Her er der hjælp at hente

Skolens IT-administrator er Kenneth Vestergaard, som vil være til stede på begge afdelinger efter et fast skema. Endvidere er der på begge afdelinger en ældre elev, der fungerer som lokal it-supporter.

Kontakt os

MSG Haslev: Skolegade 31, 4690 Haslev, Tlf. 56 31 24 04, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MSG Ringsted: Ahorn Allé 11, 4100 Ringsted, Tlf. 57 68 11 40, Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

EAN-nr.:5798000557437    CVR-nr:29 55 41 53

Sådan finder du vej til vores to adresser

Admin